EXPANSIÓ A CATALUNYA D'UN NEGOCI INTERNACIONAL

Bricolatge en 3-D

Leroy Merlin obre la seva botiga més avançada a Sant Cugat El centre incorpora un sistema virtual de composició d'habitacions i un viver de plantes que obrirà cada dia

Inauguració 8 Puig i el president de Leroy Merlin, Sánchez Villares.

Inauguració 8 Puig i el president de Leroy Merlin, Sánchez Villares. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANT CUGAT DEL VALLÈS

La firma francesa Leroy Merlin ha apostat fort per Catalunya amb la inauguració de la seva sisena botiga, a Sant Cugat del Vallès. És el centre més avançat del qual disposa a Espanya. Incorpora sistemes de realitat virtual per manipular els elements amb l'objectiu de configurar els diferents espais d'una casa. Per al centre s'han contractat  168 persones i genera 50 llocs de treball indirectes.

El sector del bricolatge s'uneix amb la tecnologia per plantejar nous escenaris, entre els quals hi ha simular si un bany encaixarà a casa nostra o com volem que sigui la nostra cuina. Aquest concepte s'integra a la botiga vallesana, la primera de Catalunya que incorpora elements de recreació amb sistemes de projecció que reprodueixen el mobiliari a mida real.

«Hem incorporat a la botiga zones experience, on el client pot interactuar directament amb el producte encara que no el tinguem en exposició per saber què està comprant, amb grans pantalles i una sala de realitat virtual o immersió dedicada al condicionament de la casa per veure, per exemple, com quedaria la seva cuina a partir d'un disseny 3D», explica Maike Rodríguez, director del nou establiment a Sant Cugat. Aquest sistema permet modelar la sala a partir d'una pantalla ubicada dins d'un cubicle, on tres projectors recreen el resultat a les parets laterals i frontal.

Les urbanitzacions de Sant Cugat compten amb nombroses cases amb jardí, un fet que a la companyia no li passa per alt. Per aquest motiu, la firma compta amb un viver cobert, i independent a la botiga principal, de 1.500 metres quadrats, que s'ha convertit en el primer a Espanya de la firma a obrir de dilluns a diumenge, amb un ampli catàleg de plantes i elements per al jardí.

Notícies relacionades

Aquest espai, que s'ha batejat com El Mercat del Jardí i que compta amb un accés propi, se suma als 8.500 metres quadrats de la botiga principal i als 2.000 dedicats a materials de la construcció. En total, 12.000 metres quadrats d'exposició. L'aposta suposa la sisena botiga del grup a Catalunya, que espera donar cobertura a la zona sud del Vallès, i part del Baix Llobregat: «En un radi de 15 minuts tenim una població de 412.000 habitants», afegeix el director. El centre va ser inaugurat pel consellerFelip Puig i el president de Leroy Merlín España, Ignacio Sánchez Villares.

Amb una facturació total de 1.607 milions d'euros registrada el 2014, Leroy Merlin preveu incrementar un 8% els beneficis aquest any, cosa que suposarà augmentar en 70 milions el registre a finals de l'exercici.