LA CRISI FINCANCIERA

Standard and Poor's diu que el que preocupa els mercats és l'alentiment econòmic

L'agència de qualificació reclama als EUA que reformi els seus programes de benestar social

1
Es llegeix en minuts

L'agència qualificadora de riscStandard and Poor's (S&P) ha intentat avui restar importància a l'impacte de la seva degradació de la nota deldeute dels EUA, al subratllar que el que preocupa als mercats és el possiblealentiment de l'economia mundial.

En declaracions a la cadenaFox, el cap global de S&P, David Beers, ha afirmat que no espera "massa impacte financer" quan els mercats obrin dilluns en els seus respectius horaris en la decisió dedegradar la qualificació aldeute dels EUA .

Notícies relacionades

El que més preocupa els mercats és "la percepció global que l'economia mundial es podria estar alentint", ha explicat Beers davant les càmeres de televisió.

El directiu ja va explicar divendres passat que els mercats estaven reaccionant, amb les seves fortes caigudes, "a molts factors". Beers ha reiterat la postura de la seva agència que els EUA ha de posar en marxareformes als seus programes debenestar social, perquè són el principal "component de la despesa pública", i són la part on "les pressions fiscals són més grans".