CONTRARI A LA PRESÓ

L'Ajuntament de Cornellà reclama llibertat per a Cuixart i Sànchez

El consistori demana revisar la decisió judicial que decreta presó per als dirigents independentistes

L’Ajuntament de Cornellà.

L’Ajuntament de Cornellà.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha fet públic un comunicat contra la decisió de l'Audiència Nacional de dictar presó per als dirigents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

El consistori, que afirma que respecta les decisions judicials, considera però "un immens error" la decisió i "reclamem la revisió d'aquest acte judicial, que impliqui la posada en llibertat d'aquestes dues persones".

Diàleg per sortir del conflicte

Tal com ha fet en altres ocasions, l'Administració cornellanenca apel·la al diàleg i a la defensa de la convivència i de la unitat de tota la ciutadania sota els valors de la democràcia. "No volem que una decisió inoportuna i preocupant impliqui augmentar la tensió social dels nostres espais socials i cívics", diuen des de la institució municipal.

Notícies relacionades

L'Ajuntament assegura que se sent "responsable" d'evitar ser dominats per reaccions o actuacions extremades que "posen en perill qualsevol mínima iniciativa per construir espais de diàleg". "No volem que es dinamitin els febles fils que poden permetre reconduir aquesta situació; mai una solució política pot ser tractada des del marc judicial", conclouen.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA