Començarà al novembre

Barcelona reurbanitzarà la plaça de la Trinitat de Sant Andreu

El projecte preveu ampliar-la per reduir el trànsit rodat

rosa1

rosa1
rosa3
rosa2

/

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona té previst reurbanitzar la plaça de la Trinitat del districte de Sant Andreu per donar prioritat als vianants i fer un espai més amable per als veïns. Aquesta és una de les principals actuacions urbanístiques que portarà a terme el consistori per adequar l'espai públic en el conjunt del barri de Trinitat Vella. L'actuació començarà a principis de novembre, i està previst que tingui una durada de 7 mesos

El projecte preveu reduir el trànsit rodat, ampliar les dimensions de la plaça i que aquesta arribi fins a les façanes que la delimiten. S'eliminarà la fragmentació provocada per les grades, els jocs i els esglaons, i es mantindrà la vegetació existent i la zona de jocs infantils. L'actuació suposa una inversió d'1.250.148,13 euros.

Notícies relacionades

Concretament, la proposta preveu que a la part sud de la plaça s'instal·li una pèrgola que actuarà com a protecció solar durant els mesos més càlids i que funcionarà com a zona de reunió per als veïns. També es configuraran altres espais de trobada a prop de les agrupacions d'arbres que es mantenen, i s'hi col·locarà mobiliari urbà.

La zona de jocs infantils es traslladarà a la part oest de la plaça. Pel que fa a la il·luminació, s'instal·laran dos tipus diferents de llums: un de caràcter més general que segueix el perímetre de la plaça i entre l'arbrat existent, i un de més específic de columnes altes i focus que permet alliberar el centre de la plaça d'obstacles.