Els musulmans de Catalunya: "El dolor és comú, tots hem plorat"

Centenars de persones van a la crida de prop de 150 entitats per rebutjar els atemptats i solidaritzar-se amb les víctimes

cmontanyes39761632 manifestacio170821195336

cmontanyes39761632 manifestacio170821195336 / JOAN PUIG PASQUAL

1
Es llegeix en minuts
Mauricio Bernal / Barcelona

Centenars de persones han acudit a la crida d'unes 150 entitats del col·lectiu musulmà de Catalunya i s'han manifestat al centre de Barcelona per rebutjar els atemptats terroristes i solidaritzar-se amb les víctimes. L'acte ha començat amb una concentració a la plaça de Catalunya: allà s'ha desplegat una pancarta ('La comunitat musulmana contra el terrorisme') i s'ha llegit un manifest conjunt en què els musulmans catalans han proclamat: "El dolor és comú, tots hem plorat. La incomprensió pel que ha passat és compartida. "Hem de treballar tots junts perquè no torni a passar mai més".

Notícies relacionades

"Fa dies que ens estem expressant per diferents llocs de Catalunya de manera clara contra la barbàrie i la bogeria, però avui volem dir amb el conjunt de la ciutadania, musulmans i no musulmans, en veu alta: no al terrorisme, no a la violència i sí a la pau". Des de l'endemà de l'atemptat, la comunitat musulmana local ha fet un pas endavant per insistir que se senten tan afectats pel que ha passat com qualsevol ciutadà del país, i que rebutgen com qualsevol ciutadà la barbàrie, vingui d'on vingui.

Recorregut per la Rambla

En el comunicat, les entitats han demanat un esforç conjunt ("institucions, Govern central, Generalitat i municipis, conjuntament amb la comunitat musulmana, entitats religioses, socials i culturals") per afrontar el futur i evitar la radicalització dels "joves catalans musulmans". "Que sentin que Catalunya és la seva terra, de manera que siguin capaços de rebutjar qualsevol missatge radical o extremista", diu el manifest, explícit en aquest sentit: s'ha de treballar per la integració. Els concentrats han guardat un minut de silenci per les víctimes i s'han desplaçat després a la Rambla, que han recorregut simbòlicament fins al mosaic del Pla de l'Os, on el terrorista Younes Abouyaaqoub va detenir la camioneta dijous.