Reacció antiracista

Centenars de veïns boicotegen una concentració islamòfoba al davant de la Boqueria

Una vintena d'ultradretans s'han vist acorralats per centenars d'antifeixistes davant del mercat de la Boqueria

Un grup de veïns s’enfronten als impulsors de l’acció feixista. / ÁLVARO MONGE / SERGIO LAINZ VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto / Barcelona

Centenars de veïns han respost a la convocatòria islamòfoba de forces ultradretanes després dels atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils boicotejant la concentració. Una vintena de militants i simpatitzants de FalangeDemocràcia NacionalSomatemps i Generació Identitària, entitats convocants, s'han vist acorralats i escridassats davant del mercat de La Boqueria, el lloc on on la furgoneta es va aturar després de perpetrar l'atac terrorista.

Els crits d'"Espanya cristiana i no musulmana" s'han vist ofegats per la replica antifeixista demanant "Pau" i clamant contra el racisme i el feixisme. La concentració, més enllà de l'intercanvi d'improperis i l'enfrontament d'alguns individus, s'ha saldat sense ferits ni més incidents. Després d'una mica més de mitja hora, els mossos d'esquadra han evacuat ordenadament la vintena d'ultradretans que participaven en la concentració islamòfoba. 

Notícies relacionades

La reacció dels veïns de Barcelona davant les crides racistes i contra la comunitat musulmana ha tingut repercussió més enllà dels carrers de Barcelona. Líders polítics, com Pablo Iglesias, han aplaudit l'acció de solidaritat i resistència.  

Una vegada dissolta la contramanifestació de La Boqueria, una segona columna antifeixista que no havia passat de la font de Canaletes a causa del cordó policial, ha avançat fins a la plaça Universitat, on ha finalitzat la marxa sense incidents al crit de "fora feixistes dels nostres barris".