ATEMPTAT A BARCELONA

"S'agafaven de les mans, no sé si per no perdre's o per sentir-se"

Sole estava dinant a casa de la seva sogra al carrer de Canuda quan ha sentit l'estrèpit i ha presenciat la psicosi col·lectiva

zentauroepp39719665 barcelona 17 08 2017 accidente o atentado en ramblas  cerrad170817212728

zentauroepp39719665 barcelona 17 08 2017 accidente o atentado en ramblas cerrad170817212728 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Helena López / Barcelona

El regidor de Ciutadans en el Ajuntament de BarcelonaPaco Sierra, estava a la Boqueria amb un altre regidor del seu partit i la seva consellera a Ciutat Vella quan han vist una estampida dins del mercat. "Tamborets volant i gent corrent desesperada, persones a terra, cridant…", relata el regidor. Al veure l'escena, el regidor ha sortit del mercat cap a la Rambla a veure què passava i s'ha trobat amb la furgoneta de l'atemptat, ja parada, i amb els ferits i els morts a terra. S'ha identificat com a regidor a un policia i li ha preguntat què podia fer. Aquest li ha respost que ajudar els ferits a entrar a locals. A desallotjar la zona, ja que l'autor havia fugit.

En aquell moment, just de seguida, tots els locals de la Rambla han abaixat les persianes i han desallotjat el carrer, relata Sierra. "He agafat una noia ferida en una cama i l'he ficat en un restaurant. El local on estàvem era l'únic que no tenia persiana, de manera que ho vèiem tot. El SEM i els bombers; urbans i Mossos amb les armes desenfundades buscant el conductor, que havia fugit", explica el regidor.

Sierra relata també escenes de molta tensió dins del restaurant en què estaven tancats. "Els familiars de tres dels ferits volien sortir perquè atenguessin els seus éssers estimats, i la policia els deia que s'havia de prioritzar els ferits més greus; i que sortir, a més, era perillós; que els podrien disparar", prossegueix el regidor.

"Només s'han quedat els testimonis presencials"

Notícies relacionades

Han estat al restaurant prop de dues hores, fins que la policia els ha deixat sortir. "Només s'han hagut de quedar els testimonis presencials del moment de l'atropellament, als quals la policia volia prendre més declaració per obtenir tots els detalls possibles", conclou.

Sole feia la sobretaula a casa de la seva sogra, al carrer de la Canuda, molt a prop de la Rambla, quan va sentir l'estrèpit. Va baixar al carrer i va veure la gent córrer. Va sentir el pànic que s'havia apoderat de la gent que corria pel carrer, molts sense saber per què. "Jo no he vist la furgoneta. He vist la destrossa. El post. El terror de la gent, que ho deixava tot i sortia corrent. Els queia una xancleta i no tornaven. Deixaven les bicicletes tirades i trucaven als portals a demanar refugi", explica la dona, que en el moment de l'atemptat feia temps per anar cap a l'aeroport per agafar un avió. "He baixat al carrer amb la maleta. La policia ens deia que era una cosa molt greu, que ens fiquéssim a casa. Hi havia tres ferits allà davant", prossegueix. "Hi havia gent que s'agafava de les mans, no sé si per no perdre's, o per sentir-se -relata-, psicosi i plors, fins i tot sense haver vist res. Per la por que portem tots".