TRADICIÓ ESTIUENCA

La guia definitiva per recórrer les festes de Gràcia

fiestas-gracia-2017-cat

fiestas-gracia-2017-cat

4
Es llegeix en minuts

En l'any del bicentenari de la festa major de Gràcia, del 15 al 21 d'agost, 22 carrers del barri s'han vestit de gala per competir pel premi al carrer més ben decorat que s'anunciarà el dijous 17 d'agost a les sis de la tarda a la plaça de la Vila.

Molta atenció a les decoracions de Progrés, inspirada en la revolució russa del 1917, amb un imponent Lenin a l'entrada; Fraternitat de Baix, sobre 'La història interminable', amb un drac blanc de la sort que sedueix nens de totes les edats; Travessia de Sant Antoni, amb un  paisatge pirinenc en què no falten ni la neu ni un telecadira; la Perla, dedicada a la provocadora pel·lícula de John Waters 'Pink Flamingos', protagonitzada per Divine; i Puigmartí, en nombroses ocasions el fanalet vermell de la cruel classificació de les festes de Gràcia, que aquest any despunta amb una recreació de la saga cinematogràfica 'Caçafantasmes'. 

Aquestes són les temàtiques dels decorats d'aquest any

Stats Gallery Section

CARRER DE BERGA

Dolça Berga

Carrer engalanat amb motiu del bicentenari de la festa major. Txutxes, caramels, pastissos i gominoles endolceixen aquest escenari festiu que trasllada els visitants a la festa de fa 200 anys.

CIUDAD REAL

Sense fronteres

Homenatge a tots aquells que van haver d'abandonar les seves llars natals per buscar una vida millor. Una estació de tren plena de maletes amb els anhels i esperances dels emigrants.

FRATERNITAT DE BAIX

King Kong

Recrea el tràgic final del goril·la gegant, enfilat dalt de l'Empire State Building, en la seva lluita contra els avions que el sobrevolen sobre l'horitzó de gratacels de Manhattan.

FRATERNITAT DE DALT

Neverending Fratern

Inspirada en la pel·lícula de 'La història interminable'. El decorat mostra el tram d'història de la novel·la que transcorre entre l'amagatall de Bastian a la llibreria i la Torre d'Ivori.

JESÚS

Metamorfosi

Decorat en transformació que s'inicia en un entorn verd que dona pas a un jardí devorat per les erugues que que dona pas a les crisàlides de les quals sorgiran papallones de colors.

JOAN BLANQUES DE BAIX

Hi havia una vegada...

Una cova com les que apareixen al conte de 'Les mil i una nits' plena de gerres, collarets, monedes i tot tipus de valuosos tresors traslladen el visitant a l'Orient de Xahrazad.

JOAN BLANQUES DE BAIX DE TOT

Fot li verd

Aposta per convertir el carrer en un corredor verd sostenible amb un gran jardí vertical, arbres fruiters, vinyes amb raïm i un gran salze que converteixen la via en un autèntic verger.

LA PERLA

Pink Flamingos

Tribut 'kitsch' a la pel·lícula dirigida per John Waters el 1972 'Pink Flamingos' i protagonitzada per Divine. Una reproducció gegant de l'extravagant 'drag queen' presideix el decorat.

LLIBERTAT

Carrer de l'Infern

A través de la boca d'un gran dimoni s'accedeix a l'infern, decorat que vol ser un homenatge al que fa 30 anys va obtenir el segon premi en el certamen de carrers engalanats.

MASPONS

Un Maspons de Llegenda

El carrer s'engalana amb motius al voltant de la figura de sant Jordi, amb roses, llibres, la princesa, el cavaller i un drac gegant que conviden els visitants a llegir

MOZART

Rock in Mozart

Gran tribut al Rock and Roll amb motius emblemàtics de la història del rock incloent-hi un cementiri amb làpides dels grans rockers que ens han deixat.

PERILL

Circ Perill

Ornament que recupera un decorat del 1950: Circ Perill. Pallassos, trapezistes, músics i l'home bala componen l'escena d'aquesta nova versió.

PLAÇA DEL POBLE ROMANÍ

Rromano Rez

Inspirat en la història d'amor d'Enerida Isuf "Ida" que va arribar a Gràcia des d'Albània i que donada la seva enyorança per la seva ciutat natal, la comissió de festes li recrea la petita bodega que té el seu pare a Pogradec, Albània.

PLAÇA DE LA VILA DE GRÀCIA

L'essencial és invisible als ulls

L'essencial és invisible als ulls. Decoració inspirada en la història d'"El Petit Príncep". Una estàtua del protagonista del conte presideix el carrer on es representen, a més, algunes de les seves aventures pels diversos planetes per on viatja.

PLAÇA DE ROVIRA I TRIAS

Fantasia en blanc

El carrer es vesteix tot de blanc durant el dia i a la nit, amb la foscor, els colors prendran possessió de l'espai representant els tres elements bàsics: el cel, el mar i la terra.

PLACETA DE SANT MIQUEL

Mare Nostrum

El mar Mediterrani i la vida dels pobles que l'envolten inspiren la decoració d'aquest carrer que no oblida, també, el drama dels refugiats que intenten travessar-lo per buscar una vida millor.

PROGRÉS

Progrés i Revolució

La revolució russa és el motiu que els veïns han triat per decorar el carrer en aquesta edició, amb una estàtua de Lenin que donarà la benvinguda.

PROVIDÈNCIA

Pau i amor

El moviment 'hippy' i la contracultura nord-americana dels anys seixanta inspiren la decoració colorista del carrer de Providència.

PUIGMARTÍ

Ghostbusters

Els fantasmes que apareixen en aquesta emblemàtica pel·lícula dels anys vuitanta són els protagonistes del decorat del carrer de Puigmartí.

TORDERA

Da Vinci.

El carrer s'engalana amb reproduccions de les màquines, politges, engranatges i altres invents del geni florentí.

TRAVESSIA DE SANT ANTONI

Travesquia 1817m - 2017m.

Decorat que imita un poble d'alta muntanya, amb cases de pedra, al peu d'una estació d'esquí.

VERDI DEL MIG

Notícies relacionades

Atmos(feres)

Ambients conceptuals que estimulen els sentits del visitant creats a partir de tot tipus de material reciclat.