Les noies només es volen divertir

La festa del Festival Circuit a Illa Fantasia atrau moltes dones heterosexuals que busquen un espai on ningú les desitgi

3
Es llegeix en minuts
MAURICIO BERNAL / VILASSAR DE DALT

Heu-la aquí, la Fiona d’Irlanda, la Fiona cànon de la bellesa occidental, la Fiona rossa i d’ulls blaus i etcètera, la Fiona còmoda. La Fiona diu que aquesta és la paraula, «còmoda», la troba com un tresor al final d’una breu recerca, després de transitar per «tranquil·la», «relaxada» i «lliure». «Còmoda», repeteix. «En resum, còmoda», i vol dir que en aquest lloc no la miren, no la desitgen, no intenten festejar-la –ni amb elegància ni sense–, i això té el sabor dolç d’un alliberament. «Mira, m’he vestit com m’ha donat la gana», i assenyala les regions pobrament tapades. Heu-la aquí, mirant des d’una barana la piscina on la paraula és «atapeïda», heu-la aquí a Illa Fantasia, disfrutant d’una ració «magnífica», insisteix, de comoditat.

Heu-la aquí, la Fiona d’Irlanda, la Fiona heterosexual en una festa on el 90% més o menys són homes homosexuals. Per a ella també té coses de paradís. El desig se suposa que és als ulls de l’altre i la Fiona per un dia no se sent desitjada: una pausa en el llarg camí d’atraure mirades. Heu-la aquí, en companyia d’una amiga i de dos amics homosexuals. És l’anomalia demogràfica el que busca. L’anhel que es compleix entre la piscina i els rajos d’aigua d’Illa Fantasia només és possible perquè en aquest petit món i per un dia les minories són majoria i viceversa. Per aquí, del que hi deu haver menys, deu ser de dones heterosexuals.

Però n’hi ha,mireu-les aquí recolzades a la barana, mireu-les ballant, mireu-les disfrutant en certa manera del plaer de l’anonimat: la Romina que és argentina, l’Amanda que és brasilera, l’Alma que és colombiana, la Judit que és de Barcelona, dones heterosexuals repuntant un univers d’homosexualitat. «Està molt bé que per un dia no et mirin». «Estàs aquí, tranquil·la, perquè saps que ningú t’atabalarà». «Mira, puc fer això i no s’hi fixa ningú». «I jo puc fer això i tampoc s’hi fixa ningú». Van acompanyades d’amics homosexuals o han vingut a acompanyar els seus germans homosexuals o han format un petit grup i han vingut pel seu compte, sense coartades. «A mi m’agraden les coses que em diuen els gais, em diuen coses guapes».

Un ambient propici

Un ambient propiciLa festa màxima del Festival Circuit l’han associat amb adjectius i substantius d’un ordre específic, de «llibertat» a «llibertinatge» depenent de com és el descriptor. Entremig hi ha la «comoditat». Homes i dones homosexuals es donen el plaer de celebrar una festa a l’aire lliure, a plena llum del sol i en un parc aquàtic, lleugers de roba i lluny de la foscor de les discoteques de soterrani on fins fa poc s’havien d’amagar, o –segons en quins països– encara s’han d’amagar; exercint sense manies la seva llibertat. «I és genial, perquè es crea un ambient propici perquè vinguis tu, que no ets homosexual, que ets una noia a qui agraden els nois

–la colombiana Alma–, a disfrutar d’un ambient en què sents aquesta llibertat però d’una altra manera. Jo n’estic encantada».

Notícies relacionades

No és tot tan pletòric en els petits grups de lesbianes, si més no, no en tots. La demografia no els és favorable. «¡Necessitem més noies!»: Sasha, genovesa, que viu a Londres i ha vingut amb amigues a la festa. Però són una illa a l’illa. No es veuen gaires dones a la foto de la piscina. «A Londres és igual, hi ha gais per tot arreu però ni una lesbiana», es queixa. El lament és recurrent. Però, de sobte, unes formes femenines a la llunyania. Sí. No. Una heterosexual.

Torna la lògica de l’atapeïment al parc aquàtic de Vilassar de Dalt, aquella que dicta que com més gent en menys espai, millor. Una altra vegada unes 8.000 persones, com en anys anteriors, i com en anys anteriors amb els ingredients habituals, com els boys que a primera hora de la tarda van saltar a l’escenari a escalfar la festa, o com els discjòqueis del circuit gai, que es diu que creen música especial de circuit gai. El Festival Circuit celebra la 10a edició, ergo, ha celebrat la desena festa aquàtica. Els visitants, sobretot els que han vingut de molt lluny, asseguren que no hi ha res igual.