Harley no celebrarà aquest any la concentració de motos a Barcelona

L'empresa ho va comunicar al desembre al promotor local i al gener a l'ajuntament

La firma nega polèmica amb el consistori i ho emmarca en un replantejament d'estratègia

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Barcelona no tindrà concentració de motos Harley-Davidson l’estiu que ve. La Barcelona Harley Days, que es va celebrar per primera vegada el 2008 i per última el juliol passat (el 2009, excepcionalment, no va tenir lloc), no es reeditarà aquest 2016.

    L’empresa va informar ahir, mitjançant un comunicat, que abans de finalitzar el 2015 va prendre la decisió de no repetir la trobada a Barcelona. El desembre de l’any passat va comunicar als promotors locals que no hi hauria nova cita. Com que el contracte s’acabava amb l’any, en realitat el que els va comunicar és que no renovaria aquell contracte. Al gener, Harley va informar l’ajuntament de la seva decisió.

    Segons fonts de l’empresa no hi ha cap polèmica amb el consistori d’Ada Colau que expliqui aquesta decisió. Es tracta, subratllen, d’una decisió de Harley Europa en el marc d’un replantejament d’estratègia. Precisen que no és que una altra ciutat aculli la reunió, tot i que és cert que altres ciutats encara mantenen les Harley Days. És el cas d’Hamburg, que la celebrarà al juny, i Sant Petersburg, que ho farà a l’agost.

ACTE ALTERNATIU / No sols Harley va desmentir que algun conflicte hagi donat peu a suspendre el Barcelona Harley Days. També el consistori va explicar que va ser l’empresa qui li va anunciar que ja no tenia contracte amb els promotors locals, cosa que impedia al govern municipal donar-los autorització per celebrar la trobada. Segons l’ajuntament, els organitzadors van proposar llavors a la comissió d’esdeveniments celebrar una desfilada per tota la ciutat de motos de diverses marques sense una temàtica concreta. Donada la complexitat i la falta d’interès estratègic per a la ciutat, es va descartar donar llum verda a la proposta.

    Fonts pròximes als promotors acusen l’alcaldessa d’haver-se carregat la cita per motius «ideològics», perquè a Barcelona en Comú «no li agraden les motos», segons Crónica Global. Una denúncia que Harley i l’ajuntament neguen.

Notícies relacionades

    La Barcelona Harley Days ha sigut un èxit en les seves set edicions. L’any passat es va celebrar entre el 3 i el 5 de juliol i la desfilada va reunir 12.000 motos. L’organització va xifrar en un milió els visitants que van passar a veure i a tocar Harleys al recinte de la Fira de Barcelona. Es tractava de la reunió amb més afluència organitzada per Harley a Europa.

    En la seva última cita barcelonina, aquesta festa motard, a més a més, va presentar una autèntica joia, una Harley model JD del 1928 que va utilitzar la Guàrdia Urbana de Barcelona durant l’Exposició Universal del 1929 i que havia sigut restaurada per Fanàtics Motos Històriques i la firma nord-americana. Una vegada restaurada, va ser tornada al cos municipal. 

Temes:

Motos