pregó reivindicatiu

El pare Manel anima el barri a pecar

Protesta veïnal mentre parlava la regidora, ahir durant el pregó.

Protesta veïnal mentre parlava la regidora, ahir durant el pregó. / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts

El pare Manel va pujar ahir a l'escenari de la plaça de la Barceloneta entre aplaudiments i amb una xapa groga on es llegia «la Barceloneta no és ven» a la solapa. És el lema de la lluita en què estan ficats al barri, que es llegia a les samarretes del mateix color que duien desenes de veïns congregats al carrer per escoltar el pregó de la seva festa major. Malgrat el to extremadament conciliador que en tot moment va voler donar a l'acte el seu presentador, el públic, que no era un altre que el barri, tenia ganes d'insistir en el seu missatge i de remarcar davant dels molts polítics allà reunits el seu enuig. Ho va fer girant-se d'esquena quan van agafar el micròfon tant la presidenta del districte de Ciutat Vella, Sara Jaurrieta (PSC), com la seva regidora, Mercè Homs (CiU).

Va precedir el pare Manel, que  va lloar el caràcter guerrer dels veïns del barri i va recordar de què va això de les festes - «¡pequeu, vosaltres que podeu!»-. Sor Pilar, la monja de l'Orde de l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, és una de les persones més estimades a la Barceloneta a jutjar per l'efusivitat i durada dels aplaudiments que va recollir en la seva breu intervenció. «¡Visca sor Pilar!» i «¡gràcies per donar-nos de menjar als que no en tenim!», es va sentir entre el públic després de les seves paraules.

Notícies relacionades

A més del pregó, que va acabar amb un duo entre Leslie i el pare Manel cantant Resistiré marca Barceloneta, en l'acte es va homenatjar les dones del carrer de Pescadors pels 25 anys que fa que el guarneixen. L'escenari va estar presidit per una cadira on reposava el davantal de la líder veïnal i ànima del carrer que aquest any tira la tovallola de la decoració, la difunta Emília Llorca, sobre el qual s'exhibia la samarreta de «la Barceloneta no es ven».

APLAUDIMENTS / Mentre Homs parlava, els veïns, d'esquena, transmetien el seu parer a la part posterior de les samarretes: «Menys paraules i més fets». La regidora va agafar el guant llegint el missatge i assegurant que ja ho fan. I va aconseguir arrencar un aplaudiment del públic a l'agrair pels seus noms molts dels mobilitzats per defensar el barri, «cosa -va dir- en què creiem tots». H. L.