MOBILITZACIÓ CIUTADANA

Els veïns de Nou Barris es manifesten davant de l'Ajuntament de Barcelona

Protesten contra les retallades i reivindiquen una resposta clara del municipi als problemes dels seus barris

Els manifestants arriben a Sant Jaume.

Els manifestants arriben a Sant Jaume. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / Barcelona

La plataformaNou Barris Cabrejada, diu prou!,conformada per més de100 entitats del districte, ha reunit aquest dijous a la plaça de Sant Jaume més d'un miler de persones per visualitzar davant de l'alcalde el seu malestar per "la falta de respostes de l'ajuntament davant el flagell de la crisi al districte". L'alcalde no els ha atès, però ha baixat a la plaça a rebre la seva carta el comissionat de Participació Ciutadana, Carles Agustí, que, això sí, ha tuitejat que «pròximament» seran rebuts tant per l'alcalde com la regidora del districte, Irma Rognoni.

Els noms d'aquests dos han estat els més cridats en una plaça de Sant Jaume on un miler de persones clamaven contra les retallades i contra la «contrarevolució del capital», com indica el manifesta que han llegit, i que han repartit als turistes que miraven sorpresos traduïts a l'anglès i al francès. «La Barcelona de cartró pedra, al passeig de Gràcia, la de carn i ossos, als barris populars», repetia amb el megàfon a la mà un dels manifestants al metro, anant cap al centre.

DEL CAP ALS DESNONAMENTS

Notícies relacionades

Tot i predominar les persones grans --entre iaioflautes amb armilles reflectants i els defensors delCAP de la Guineueta omplien una bona part de la plaça-- Nou Barris Cabrejada ha tret aquest dijous al carrer gent molt diversa. Confluïen moltes lluites entre les portes del Palau i l'ajuntament. Moltes samarretes verdes de laPlataforma d'Afectats per la Hipotecta (PAH)i grogues, en defensa de l'educació pública, aquest dijous en vaga, en donaven bona fe.

Al final de la massiva i festiva concentració, quan el comissionat de participació ha baixat a rebre la carta dels veïns, en què se subratllava la petició que «les polítiques de l'ajuntament no siguin discriminatòries amb les perifèries», hi ha hagut un moment de tensió, quan alguns veïns, enfadats, han intentat entrar a l'ajuntament, i els responsables de seguretat han barrat el pas, cosa que ha encès l'ambient.