LA FINESTRA DE PEL·LÍCULES FORA DEL CIRCUIT COMERCIAL

Cine a contracorrent

L'Alternativa batalla per un cine amb personalitat però de difícil accés, compromès amb el procés creatiu i al qual, en primer lloc, li importa despertar intel·ligència de l'espectador.

’EXTRAÑOS EN EL PURGATORIO’ 3 Es projecta dins la secció ’Animalades’.

’EXTRAÑOS EN EL PURGATORIO’ 3 Es projecta dins la secció ’Animalades’.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

La 17a edició del Festival de Cine Independent de Barcelona L'Alternativa projectarà fins al 20 de novembre 210 pel·lícules procedents de 38 països, 51 de les quals concursen en una de les tres seccions dedicades a la ficció, el documental i el curtmetratge.

El certamen, que s'ha consolidat com a llançadora de les produccions allunyades dels circuits comercials, ha rebut 2.020 pel·lícules de 79 països. En l'apartat de ficció destaquen el drama vietnamitaBi, Dung so!, de Phan Dang, iVerano de Goliat, de Nicolás Peredam, que va ser proclamada millor pel·lícula en el festival de cine de Valdivia.

L'Alternativa dóna a conèixer l'obra del documentalista francès Raymond Depardon i dirigeix la mirada a Mèxic amb motiu del bicentenari de la seva independència i el centenari de la seva revolució. Per aquest motiu, ret homenatge a Arturo Ripstein, que es troba a Barcelona per recolzar les projeccions de dues de les seves prestigioses pel·lícules:El lugar sin límites iPrincipio y fin.

Notícies relacionades

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) és la seu principal, tot i que hi ha projeccions a cinc espais més. El CCCB acull dimecres unamasterclasssobre festivals, impartida pel productor Lluís Miñarro, i, dimarts, la restrospectiva dedicada al desaparegut José María Nunes, on es programenLa edad del sol iNoche de vino tinto.

Margarita Maguregui, de l'equip directiu, assegura que la secció de curts es tracta gairebé d'un festival en si mateix. «És un lloc d'experimentació, on resideixen els noms del futur».