A ANGLATERRA

Els vestits més coneguts de Marilyn Monroe al cine s'exhibeixen per primera vegada en 40 anys

1
Es llegeix en minuts
LONDRES / EFE

Els amants del mite eròtic del cine dels anys 50 estan d'enhorabona. Per primera vegada en quatre dècades, algunes de les peces més emblemàtiques que Marilyn Monroe va lluir en les seves pel·lícules veuen la llum en una exposició dedicada a la seva memòria, a l'Hotel Hilton Brighton Metropole, a la localitat de Brighton (Anglaterra).

L'exposició reuneix les creacions més conegudes que el modista nord-americà William Travilla va dissenyar per a ella. Es pot contemplar, per exemple, la faldilla blanca que aixecava el seu vol sobre una reixeta del metro de Nova York.

El visitant també pot admirar el famós i tantes vegades imitat vestit rosa que Monroe va portar posat per entonar aquell ja llegendariDiamonds are a girl's best friend(Els diamants són el millor amic d'una noia) a la pel·lícula Els senyors prefereixen les rosses (1953), informa el diari britànicThe Independent.

Travilla, el modista preferit

Per a aquesta mateixa pel·lícula, Travilla va dissenyar un vestit daurat amb què l'actriu lluïa un escot fins al melic i que, com la resta de peces exposades, ha estat fins ara a la pròpia residència del creador després de la mort de l'artista el 1962.

Guanyador d'un Oscar el 1949, Travilla va vestir Monroe en vuit dels seus films, entre ellsCómo casarse con un millonario(1953), en què l'actriu va lluir un vestit de setí morat també present a les vitrines d'aquesta exposició.

I és que, més que una relació professional, a Marilyn i al dissenyador els unia, des que es van conèixer el 1950, una profunda amistat. "Billy, estimat, vesteix-me per sempre. T'estimo", va afirmar Monroe per dedicar a Travilla un calendari de nus.

Recaptar diners amb fins benèfics

Notícies relacionades

Després que Marilyn fos trobada morta al seu apartament amb un flascó de somnífers buit al seu costat, el dissenyador, que va morir el 1990, va decidir protegir els seus vestits a casa seva.

La parella del modista, Bill Sarris, que té actualment els drets sobre els vestits, ha decidit exhibir-los públicament a fi de recaptar diners per a la lluita contra l'Alzheimer i homenatjar els que ell considera dues llegendes del cine.