LA MARXA DE L'ASTRE BRASILER

El Barça admet el "disgust" per la marxa de Neymar

El club assegura que no pagarà la prima de renovació al seu pare i que ha recuperat el xec del notari

neymar-paris

neymar-paris / STRINGER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

El Barça admet que la marxa de Neymar ha causat "un disgust" a l'entitat: per la decisió del futbolista d'abandonar el Camp Nou i per les formes que ha utilitzat fins a forçar la seva sortida pagant els 222 milions de la clàusula de rescissió.

"És evident que volíem que seguís", admet Josep Vives, el portaveu del club, partidari que l'equip i els seus aficionats mirin cap endavant. Entre altres raons, perquè al Camp Nou hi continua el "millor jugador de la història d'aquest esport". O sigui, Leo Messi, que ja va renovar, encara que no hagi firmat. I de la paraula de l'argentí no hi ha dubte.

La prima no es pagarà 

Tampoc hi havia dubtes, segurament, en la de Neymar quan a l'octubre va rubricar la renovació fins al 2021. Llavors el Barça li va garantir una prima extraordinària a la fitxa, que es va incrementar en deu milions. Va pagar una part d'aquell premi i quedava pendent un altre termini de 25 milions que s'havia de saldar abans del 31 de juliol. Aquest era un dels motius pels quals, sospita l'entitat, Neymar no manifestava la seva voluntat d'anar-se'n. El Barça va cancel·lar el pagament i va dipositar el xec en un notari. 

Aquest xec torna a estar en poder del Barça. "No pagarem la prima de renovació", ha assegurat Vives, abans d'exposar que l'entitat es va comprometre davant el notari a entregar-la si es donaven tres condicions: que els Neymar no haguessin negociat amb cap club el mes anterior al moment del cobrament -és evident que ja havia pactat amb el PSG-, que el jugador manifestés explícitament la seva voluntat de seguir (tampoc) i que es pagaria l'1 de setembre si, efectivament, el brasiler continuava.

Dos talons

Notícies relacionades

Davant la suma de totes aquestes evidències, a la caixa forta descansen dos talons: el dels 25 milions i el dels 222 milions. Aquest últim encara no s'ha cobrat, i mentre el Barça no vegi ingressada la clàusula no enviarà el trànsfer de Neymar a la federació perquè al seu torn el remeti a la FIFA. Neymar serà presentat aquest divendres a París però no debutarà dissabte amb el seu nou equip contra l'Amiens en l'estrena de la lliga francesa.

Mentrestant, el Barça construeix un dossier que vol enviar a la UEFA per exposar tots els detalls de l'operació. "Ho fem perquè entenem que hem de protegir les normes del 'fair play' financer", va argumentar Vives.