LA CRISI DEL CRAC BRASILER

El silenci de Neymar: 25 milions en tenen la culpa

El davanter estaria pendent de cobrar una prima pactada amb el Barça quan va renovar abans d'anunciar que se n'aniria al PSG

ecarrasco39475467 gra489  miami  estados unidos   27 07 2017   el delanetro br170728192940

ecarrasco39475467 gra489 miami estados unidos 27 07 2017 el delanetro br170728192940 / JuanJo Martin

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'El xou de Neymar' va avançant cap al desenllaç i les emocions es disparen. El principal protagonista del serial sembla que ha sucumbit als nervis per la necessitat de prendre una decisió crucial en la seva carrera i una picabaralla amb Nelson Semedo en l'entrenament de dijous ho confirmaria. Mentre el futbolista calla, el pare Neymar està a l'expectativa del que discuteixin el Barça i el París Saint-Germain en la negociació, taxada sobre la base dels 222 milions d'euros que figuren en la clàusula alliberadora del futbolista.

Els diners ja són al damunt de la taula. Com ha sigut des del primer dia i ho serà fins a l'últim. Si els Neymar segueixen el procediment de pagar la clàusula, Hisenda els podria reclamar el pagament de l'IRPF, així que la quantitat es dispararia fins a acostar-se als 300 milions.

Si el Barça exigeix la clàusula (222 milions)  podria negociar a l'alça amb el PSG perquè Neymar s'estalviï part de l'IRPF que li podria reclamar Hisenda

La clàusula i l'extra pendent

Si es pacta un traspàs de 222 milions amb el PSG, no hi hauria cap sobrecost addicional per al club francès. El club blaugrana, per tant, podria exigir el pagament de la clàusula a Neymar i, alhora, negociar amb el PSG un preu més alt perquè el jugador s'estalviï part de l'IRPF. El fracàs de l'operació deixaria malament l'astre brasiler de cara a l'afició i, presumiblement, tampoc ell es quedaria de bon grat al Camp Nou, com si no hagués passat res.

Un espònsor xinès cancel·la  un acte perquè "Neymar i el seu equip estan arreglant temes d'un traspàs"

Neymar espera esdeveniments. N'esperarà fins dilluns. La raó del seu silenci podria ser un extra de 25 milions que té pendent de cobrament del Barça. La quantitat s'ha de fer efectiva abans del 31 de juliol. El club blaugrana interpreta que dilata la decisió per percebre aquests 25 milions i després decantar-se pel PSG.

Cancel·lat un acte a Xangai

L'element clarificador va arribar des de l'altra punta del món. Des de Xangai, on esperen Neymar per a una sèrie d'actes promocionals. CTrip, l'agència de viatges 'on line' més gran de la Xina, va cancel·lar una trobada dilluns mateix entre el futbolista i aficionats, que havien pagat 25 euros per veure'l, va exposar que "Neymar i el seu equip estaven ocupats arreglant temes d'un traspàs” i no podien assegurar que hi anés. L'empresa va garantir la devolució de les entrades i les indemnitzacions que corresponguessin. El Barça va negar aquesta cancel·lació i va assenyalar que "Neymar no s'havia compromès a assistir a cap altre acte que no fos el que el club té programat amb la marca de roba Replay".

El fet d'haver arribat a la situació incontrolable de dependre de tercers, dels directius dels dos clubs, pot ser que sigui el que ha excitat els ànims de Neymar, impecable fins ara al terreny de joc. Tres gols en dos partits (tots tres del Barça, dos al Juventus i un al Manchester) reforçaven l'enteresa psicològica del jugador. Però la tensió s'ha escapat en el moment menys esperat.

La picabaralla amb Semedo

En una jugada del primer entrenament del Barça a la Universitat de Barry. En una situació aparentment innòcua, amb Semedo pressionant per darrere Neymar, intentant prendre-li la pilota sense puntades ni cops, provoca l'aïrada reacció del brasiler.

L'aïrada reacció davant Semedo  L'aïrada reacció davant Semedo i el fet que marxés de l'entrenament revelen el creixent estat de tensió del davanter

El pobre Semedo, acabat d'arribar a l'equip blaugrana fa una setmana, s'allunya del lloc però Neymar segueix darrere seu demanant-li explicacions. Busquets mira de contenir el davanter i Mascherano el reconforta amb un copet a l'esquena quan es treu el peto i se'n va de l'entrenament.

Neymar se'n va

Les imatges van ser gravades per un aficionat i publicades pel diari britànic 'Daily Mail'. Pertanyen a un entrenament a porta tancada. El club va desallotjar els periodistes després del primer quart d'hora, com sempre, durant l'escalfament i els rondos, i els aficionats van poder seguir la sessió mirant a través de les tanques. El que les imatges no desvelen és si Neymar se'n va del camp per la seva pròpia voluntat o apartat per Ernesto Valverde. Va marxar enfadat, fins que es va dissipar l'enrabiada a la dutxa.

“Crec que seguirà amb nosaltres, perquè no es veu res diferent en ell: no ha canviat gens i en els partits va al cent per cent. ‘Ney’ ja sap que és una part molt important de la nostra família i nota aquest afecte que no rebrà enlloc”, havia explicat Ivan Rakitic minuts abans del moment de tensió entre Neymar i Douglas.

"Al final, decideixen els jugadors",  "Al final, decideixen els jugadors", va acabar admetent Bartomeu en una entrevista a un diari nord-americà

Situació insostenible

Notícies relacionades

No ha canviat res en el grup segons observa Rakitic, però no és així a la llotja. La situació comença a ser insostenible per la indefinició. El Barça no sap si perdrà el jugador, el PSG no sap si el tindrà i els Neymar no s'han decidit.

“Al final, els que decideixen són els jugadors”, va lamentar fa dies Josep Maria Bartomeu, el president del Barça, en una entrevista al 'The New York Times', començant a témer per un desenllaç indesitjat.