Valverde: "És un alleujament entrenar Messi"

"Quan el tens davant com a rival et fa la sensació que et falten jugadors per frenar-lo", confessa l'entrenador

ecarrasco39336417 gra044  sant joan desp   barcelona   17 07 2017   el entrena170717135308

ecarrasco39336417 gra044 sant joan desp barcelona 17 07 2017 el entrena170717135308 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Els millors jugadors són aquí", sosté Ernesto Valverde. És més que una frase. A les seves ordres hi ha, per exemple, un quíntuple guanyador de la Pilota d'Or. Un futbolista "únic", segons el parer del seu nou entrenador, que, potser, encara no sent sorprès per les coses que li veu fer sobre la gespa.

"El que tinc és una sensació d'alleujament perquè quan ets al davant penses que et falten jugadors per tapar-lo", ha explicat Valverde, que el va patir quan dirigia l'Athletic i, entre altres disgustos, li va fer perdre una final de la Copa del Rei. El tècnic, per ara, està en fase d'aprenentatge total: no només necessita conèixer a fons els nous pupils, sinó que també la personalitat de cadascun per poder conviure durant dues temporades, que són les que ha firmat com a entrenador del Barça.

EL ROL DELS ÚLTIMS ANYS

Valverde confessa que està acostumant-se a veure els seus jugadors. Tot just  sumen cinc dies de treball de pretemporada. Ni tan sols fa una setmana que es van reprendre els entrenaments. Però ja té decidit que Messi tindrà "el rol dels últims anys"; és a dir, aquella posició indefinida que ocupa el futbolista guiant-se pel seu instint. "La nostra idea és que estigui en zones còmodes", ha dit el tècnic, on pot "aclarir el joc" i "participar en la construcció", si pot ser a prop de les posicions de rematada, que és "on marca la diferència".

¿El trident? Soc debutant en això: els he de conèixer bé, apamar-los i és el que estic fent"

"És evident que condiciona el joc, però de manera positiva", ha insistit el tècnic, de qui s'espera que sigui capaç de mantenir, si no elevar, el nivell de joc de l'astre blaugrana. Messi condiciona el joc i el condiciona també el trident. "Soc debutant en això: els he de conèixer bé, apamar-los i això és el que estic fent", diu Valverde sobre la connexió existent, i tan visible, entre Leo, Suárez i Neymar. El tècnic mirarà de tractar una situació tan especial "amb normalitat". Per ara no hi ha partits ni un calendari atapeït que obligui a repartir descansos i dosificacions en un grup de futbolistes tan reticent a cedir minuts de joc.

EL NIVELL D'INIESTA

Notícies relacionades

Si Messi mantindrà el mateix rol, s'intueix que Neymar seguirà com a extrem esquerre, tot i que Valverde li veu "possibilitats" d'actuar en diverses demarcacions. "Al final es tracta que hi hagi equilibri al camp", ha comentat, al·ludint després a l'equilibri que demanarà per a la composició de la plantilla. "No hi haurà 25 centrecampistes i cap central",

Malgrat els rumors de moviment a la zona medul·lar, ningú discuteix el capità. No obstant, André Iniesta és l'únic component de la plantilla que no ha renovat i el contracte del qual s'acaba el 30 de juny vinent. Valverde no està preocupat sobre la continuïtat d'Iniesta. "No sé si serà el seu últim any, no soc capaç d'endevinar el futur". Sí que el preocupa que "aporti moltes coses" i que segueixi sent el mateix futbolista "d'aquest nivell que és tan difícil de trobar".