Les estelades, sense veto però a criteri dels controls d'accés al Calderón

Els seguidors blaugrana tindran la zona de fans al Matadero de Madrid

ecarrasco35513644 barcelona     13 09 2016      deportes        esteladas en e160913225622

ecarrasco35513644 barcelona 13 09 2016 deportes esteladas en e160913225622 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La Delegació del Govern de Madrid va crear fa un any una forta polèmica, amb protestes de la Generalitat i del Barça, al prohibir l’entrada d’estelades a la final de la Copa del Rei que, com ara, es va celebrar a l’estadi Vicente Calderón. Al cap d’uns dies, un jutge contenciós administratiu de la capital d’Espanya va aixecar el veto al considerar que aquestes banderes no incitaven a la violència. Hi va haver estelades i també xiulada a l’himne espanyol per part dels seguidors blaugrana, en un partit disputat davant el Sevilla.

En aquesta ocasió, tal com es va escenificar dijous en la reunió de seguretat celebrada a Madrid, les estelades no han estat al damunt de la taula i encara que no han sigut permeses expressament, tampoc han sigut prohibides i per tant, en tot cas, quedarà la presència a criteri dels controladors d’accés a la grada. El col·lectiu de juristes Drets va recordar al Govern i la Federació que l’estelada és una «bandera legal» i que la seva exhibició està emparada pel dret a la llibertat d’expressió. Felip VI seguirà la final des de la llotja sense la reina Letizia. 

SENSE ENTRADES

Notícies relacionades

Els seguidors del Barça disposaran entre les 10 i les 19 hores d’una 'fan zone' al Matadero de Madrid, al passeig de la Chopera, amb servei d’autobusos llançadora. Els aficionats de l’Alabès, que poden ser majoria a l’estadi, s’ubicaran al parc Cuña Verde.

Quatre dies després de l’atemptat de Manchester, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez Vigo, va llançar ahir un «missatge de tranquil·litat i seguretat» als aficionats. El dispositiu de seguretat d’aquest partit, considerat d’alt risc, comptarà amb uns 2.500 efectius entre policies nacionals, municipals i vigilància privada. Els camions tindran vetada la circulació als carrers pròxims al Vicente Calderón.