El Barça planta la FIFA

Messi, Suárez, Iniesta i Piqué rebutgen anar a la gala amb l'excusa del partit de Copa amb l'Athletic

marcosl36821102 gala a z rich fifa  the best directiva bar a fc barcelona  j170109201557

marcosl36821102 gala a z rich fifa the best directiva bar a fc barcelona j170109201557 / A GERMAN PARGA FC BARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sis homes amb americana i corbata (Josep Maria Bartomeu, Jordi Mestre, Silvio Elías, Òscar Grau, Raúl Sanllehí i Robert Fernández) van representar el Barça a la gala de la FIFA. Directius i executius van desfilar per l’anomenada alfombra vermella cap a la cerimònia de l’organisme. Ni rastre de les verdaderes estrelles del club. De Leo Messi, Luis Suárez, Andrés Iniesta i Gerard Piqué, jugadors que esperaven veure milions d’aficionats, en directe i per televisió, i les màximes autoritats esportives. No hi van assistir, ja que van plantar la FIFA hores abans que comencés l’acte.

En la reformulada gala que ara entrega el premi The Best al millor futbolista de l’any després del divorci de la FIFA amb la revista France Football i la Pilota d’Or, no hi van ser els millors del Barça. Els jugadors van renunciar a viatjar a Zuric, al·legant el mal moment esportiu de l’equip, que no ha guanyat cap partit (va caure a Bilbao 2-1 i va empatar a Vila-real 1-1) amb l’excusa del partit de Copa davant l’Athletic de dimecres.

QUATRE DEL MILLOR ONZE

Els quatre jugadors van formar part del millor onze de l’any elegit pel sindicat de futbolistes FIFPro. Cap d’ells, òbviament, va pujar a l’escenari a recollir la distinció per contrarestar la presència dels cinc futbolistes elegits del Madrid (Sergio Ramos, Marcelo, Modric, Kroos i Cristiano). Manuel Neuer (Bayern) i l’exblaugrana Dani Alves (Juventus) van completar l’equip ideal. 

FABRICE COFFRINI

Els presentadors es fan un selfie amb Neuer, Alves, Ramos, Marcelo, Cristiano, Modric i Kroos, els components del Millor equip de l'any, junto con els absents Piqué, Iniesta, Messi i Neymar.

«Amb l’objectiu de prioritzar la preparació del partit de dimecres, el club ha decidit que els jugadors no es desplacin», va informar el Barça en una nota després de conèixer la decisió dels jugadors, entre ells, dos dels capitans (Iniesta i Messi), per justificar aquest gest lleig a la FIFA després que s’haguessin restablert les relacions amb el nou mandat de Gianni Infantino.

És la primera vegada en la història que algun futbolista premiat del Barça renuncia a assistir a la cerimònia. El club repeteix la plantada que ja va protagonitzar el Madrid el 2012, quan va refusar anar a Zuric. L’argument va ser la disputa d’un partit davant el Màlaga. Cristiano ha guanyat el 2016 la Pilota d’Or i l’acabat d’estrenar The Best, per davant de Messi i Antoine Griezmann. 

L’AGRAÏMENT

«Volem agrair a la FIFA i a FIFPRO haver sigut guardonats i ens disculpem per no poder ser presents en aquesta gala perquè tenim un partit transcendental a la Copa del Rei», va ser el missatge de vídeo que va gravar Iniesta i que va ser emès durant la gala.

Notícies relacionades

Jordi Mestre, el vicepresident esportiu, va exercir de portaveu per negar que el fet de no assistir a la gala hagués sigut una decisió «unilateral» dels involucrats. «Els jugadors no han pres aquesta decisió pel seu compte, sinó que ho han parlat amb el club, ha sigut consensuada», va assegurar. «Hem valorat la situació, els partits, els horaris, els viatges...».

FC BARCELONA

Bartomeu i Frank Rijkaard a la platea, amb Carles Puyol al fons.

El cansament dels partits i la proximitat d’algun compromís mai havien limitat la presència barcelonista. En dues ocasions hi ha hagut 48 hores entre la gala del dilluns i el partit del dimecres com aquest cop. Va passar el 2011, quan el Barça va alinear els tres jugadors (Messi, Iniesta i Xavi) del podi més David Villa i Carles Puyol, assistents igualment a la gala com Pep Guardiola. L’any passat, el Barça va visitar l’Espanyol dos dies després i no hi van faltar Messi, Neymar, Alves ni Iniesta. Sí que hi va faltar, en canvi, Luis Enrique.