Després de 18 mesos

José Manuel Pérez Tornero dimiteix com a president d’RTVE

El responsable ha anunciat la seva decisió després d’hores d’especulacions respecte a això

José Manuel Pérez Tornero dimiteix com a president d’RTVE
1
Es llegeix en minuts
Franc Recio

El president d’RTVE, Jose Manuel Pérez Tornero, ha dimitit aquesta mateixa tarda. Segons ha conegut aquest portal, les pressions del Consell d’Administració, nomenat pels polítics dels diferents partits, han sigut determinants. La corporació ha confirmat la notícia mitjançant una carta de dimissió enviada als mitjans durant la tarda de dilluns.

El directiu, que ocupava el càrrec des de feia poc més 18 mesos, ha fet oficial l’anunci després de diversos dies d’especulacions i rumors sobre la seva sortida definitiva de la corporació pública: «Vaig venir a sumar i a construir, i me’n vaig amb la consciència tranquil·la», ha reconegut en el document oficial compartit.

Tornero va arribar a presidir RTVE després de rebre el suport del PP i el PSOE, però en els últims temps hauria perdut la confiança dels socialistes. El partit, al costat d’Unides Podem, l’hauria acusat d’entregar-se als populars i declinar la balança d’influència dins del grup al seu favor. La crisi d’audiència que continua travessant La 1 i la resta d’emissores hauria fet que la seva figura es posés encara més en dubte.

Notícies relacionades

Això hauria provocat una pèrdua de suport majoritari en el Consell d’Administració d’RTVE, que es reunirà, com de costum, demà dimarts.

En l’escrit s’assenyala que la situació actual dificulta les seves tasques: «Hem avançat considerablement, crec que es pot demostrar amb dades i, tanmateix, insisteixo: crec que ja no es donen les circumstàncies per continuar avançant. Perquè he constatat que, dins del màxim òrgan d’administració d’RTVE –i malgrat els esforços ímprobes realitzats per alguns dels seus components– ja no es donen les condicions mínimes per al consens transversal, ni per a la conformació d’una majoria plural, estable i coherent; i, en moltes ocasions, ni tan sols el clima propici al diàleg que necessitem per culminar el projecte».

Temes:

TVE