Xarxes socials

Les reflexions de Jordi Évole i Iker Jiménez al boicot en l’homenatge a les víctimes del 17-A a Barcelona

Els presentadors han donat la seva opinió sobre aquest incident en els seus comptes de Twitter

Les reflexions de Jordi Évole i Iker Jiménez al boicot en l’homenatge a les víctimes del 17-A a Barcelona

RICARD CUGAT / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El boicot que ha tingut lloc aquest dimecres en l’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils (Tarragona) ha generat nombroses reaccions. Algunes de les més destacades han sigut les de Jordi Évole i Iker Jiménez, presentadors que van pujar les seves respectives reflexions a l’ocorregut en l’acte a través de les seves xarxes socials.

Cronològicament i per pocs minuts de separació, Évole va ser el primer a publicar la seva reflexió en el seu compte oficial de Twitter: «El fanatisme trencant un minut de silenci contra el fanatisme. ¿Què ens estranya si és el que s’ha sembrat?».

Posteriorment, Jiménez pujava un nou tuit sobre la seva consideració respecte a això, fent-se també una pregunta oberta: «A Barcelona uns boicotejadors no han respectat ni el minut de silenci en record de les víctimes en el cinquè aniversari dels atemptats de las Rambla. ¿On anem en aquesta societat?».

Concretament, en el matí d’aquest dimecres, diverses desenes de persones han aixecat cartells blancs amb les frases «exigim la veritat» i «reclamem explicacions», i cridant «volem saber la veritat», trencant el moment de recolliment de l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A el dia del seu cinquè aniversari.

El boicot no ha respectat ni el minut de silenci ni l’ofrena floral de les víctimes i els representants institucionals, de les forces de seguretat, entre d’altres. «Vosaltres, feixistes, sou els terroristes», han cridat després de l’acte. En aquell moment, la destituïda presidenta del Parlament, Laura Borràs, s’ha acostat a saludar els boicotejadors, que l’han rebut amb crits de «presidenta».

Notícies relacionades

La tensió ha anat més enllà i fins i tot alguns dels boicotejadors s’han atrevit a encarar-se amb els familiars de les víctimes i els ferits, amb retrets de tot tipus.

Després d’aquests incidents, Robert Manrique, de l’AUAVAT (l’organització que coordina l’atenció a les víctimes), ha criticat el boicot i ha explicat el dolor que han sentit els familiars i la seva perplexitat al sentir els crits de boicot. «La pròxima vegada, que pensin en les víctimes, hi ha moments i moments», ha lamentat Manrique sobre el boicot, mentre encara Borràs seguia allà, a pocs metres.