Final completa

Eurovisió 2022: Suècia continua en la lluita pel triomf després de la seva classificació a la final

  • Cornelia Jakobs es manté com a favorita després de tornar a emocionar amb ‘Hold me closer’, malgrat les errades de realització que va tenir la RAI en la seva actuació

  • Romania i Estònia es converteixen en la sorpresa de la semifinal després d’aconseguir una classificació amb un cert sabor espanyol

Eurovisió 2022: Suècia continua en la lluita pel triomf després de la seva classificació a la final

NATHAN REINDS / EBU-UER/ EUROVISION.TV

3
Es llegeix en minuts
Franc Recio
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

La 66a edició del Festival d’Eurovisió ja té els 25 finalistes que lluitaran dissabte pel micròfon de vidre. Bèlgica, la República Txeca, l’Azerbaidjan, Polònia, Finlàndia, Estònia, Austràlia, Suècia, Romania i Sèrbia van aconseguir els 10 últims llocs per a la gran final en la segona semifinal celebrada aquest dijous al PalaOlímpic de Torí.

 

Aquests 10 països classificats s’afegeixen a Suïssa, Armènia, Islàndia, Lituània, Portugal, Noruega, Grècia, Moldàvia i els Països Baixos i al Big 5, format per Alemanya, Espanya, França, Itàlia i el Regne Unit, a la gran final del concurs musical. 

Entre els classificats d’aquesta nit, destaca Suècia, que consolida les seves opcions per aconseguir el seu setè triomf al festival organitzat per l’UER amb Cornelia Jakobs. Malgrat que la RAI no va calcar la seva actuació en el Melodifestivalen per culpa de les seves errades de realització, la cantant sueca va arribar al cor de molts espectadors amb ‘Hold me closer’, un tema molt intimista i emotiu que parla d’aquests dolorosos comiats sentimentals quan hi continua havent amor, i que va compondre després d’haver-ne viscut un en primera persona. La naturalitat i el sentiment van ser presents en una Cornelia que va actuar descalça. Finlàndia també va encertar amb la seva estratègia de tornar a apostar pel rock amb The Rasmus. El mític grup va aconseguir la classificació del país nòrdic a la final de dissabte amb ‘Jezebel’, cançó titulada com un personatge de la Bíblia amb què van reivindicar l’empoderament de la dona en tots els aspectes de la societat, inclòs en la música.

 WRS i Stefan també van aconseguir una classificació amb un cert sabor espanyol. El representant de Romania es va emportar el bitllet a la final després de la seva interpretació de ‘Llámame’, cançó que s’ha viralitzat entre els eurofans del nostre país, mentre que el d’Estònia va ampliar la seva estada a Torí després de comptar amb el desert de Tavernas (Almeria) en l’actuació que va fer amb ‘Hope’ En canvi, Xipre, Geòrgia, Irlanda, Israel, Macedònia del Nord, Malta, Montenegro i San Marino van ser eliminades de la competició en aquesta segona semifinal d’Eurovisió 2022 al ser els vuit països menys puntuats pels jurats professionals i l’audiència amb dret a vot en aquesta gala.

Dins d’una nit plena d’injustícies, l’eliminació més cridanera van ser la d’Achille Lauro, que no va aconseguir la cinquena classificació a la final de San Marino amb ‘Stripper’. L’escenari d’Eurovisió el 2022 va caure per complet després que l’artista italià realitzés una actuació molt provocadora i enèrgica que va finalitzar pujant a un toro mecànic anomenada Roberta i amb un acalorat petó amb el seu guitarrista.

Chanel convida a somiar amb el triomf després del seu nou assaig

Chanel convida a somiar amb el triomf després del seu nou assaig 

A més de pels resultats, aquesta segona semifinal d’Eurovisió 2022 va estar protagonitzada per Chanel. El certamen musical va mostrar un fragment d’un minut del seu assaig amb ‘SloMo’, i va pujar l’actuació integra al seu canal de YouTube.

 

En els tres minuts d’aquest assaig, que va tenir lloc dimecres passat, Chanel va realitzar la millor actuació des que va arribar a la ciutat italiana, tornant a brillar davant el públic que va assistir a aquesta prova tècnica general. En línies generals, la cantant va estar molt bé al llarg de tota l’actuació, tornant a demostrar la seva gran capacitat per ballar i cantar alhora.

 

Notícies relacionades

Aquest dissabte, Chanel tornarà a l’escenari d’Eurovisio 2022 per lluitar pel tercer triomf d’Espanya amb la seva actuació de ‘SloMo’, que destaca pels nombrosos canvis que tindrà respecte a la que va realitzar en la primera edició de ‘Benidorm Fest’, fent-la més espanyola amb ventalls, pirotècnia i uns plans i una il·luminació molt planificada i cuidada.

 

Així ha sigut la retransmissió minut a minut de la segona semifinal d’Eurovisió 2022.