Entrevista YOTELE

Luna Ki: «El que vull representar amb ‘Voy a morir’ és que pots estar malament i, tot i així, aixecar-te»

Parlem amb l’artista, que també s’ha convertit en una de les favorites per al Benidorm Fest amb el seu tema ‘Voy a morir’

  • Les 14 cançons del Benidorm Fest: així sonen les candidates a Eurovisió

  • Alaska, Máximo Huerta i Inés Hernand presentaran el Benidorm Fest, que ja té dates

Luna Ki: «El que vull representar amb ‘Voy a morir’ és que pots estar malament i, tot i així, aixecar-te»

YOTELE

4
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Luna Ki també optarà a representar Espanya a Eurovisió 2022 en la primera edició del Benidorm Fest, que se celebrarà justament d’aquí un mes a Palau d’Esports l’Illa, de la localitat alacantina. Luna s’està guanyat el recolzament de molt eurofans amb ‘Voy a morir’, una cançó de rock alternatiu que va compondre amb Allnightproducer (Miguel García Auñón), Vanity Vercetti (Inés Blasco Freire) i Digital Geass (Alejandro Fierro), que, segons explica la web de RTVE, narra «l’experiència d’una relació d’amor dolorosa i dependent, una història d’amor que fa sentir que la vida no té sentit sense l’ésser estimat».

Al llarg dels seus primers dies a les plataformes, ‘Voy a morir’ acumula més de 156.000 escoltes a Spotify i més de 90.000 reproduccions als vídeos penjats als canals oficials de l’artista i de RTVE a YouTube. YOTELE parla amb Luna Ki sobre la seva participació en la primera edició del Benidorm Fest i la seva possibilitats de pujar a l’escenari de Torí.

¿Com et sents al formar part de les 14 candidatures que participaran al Benidorm Fest 2022?

Molt contenta i molt tranquil·la, també. Jo vinc amb la meva cançó i només he de ser jo.

¿Com estàs vivint tota l’acceptació que està tenint ‘Voy a morir’, el tema amb què també optes a representar Espanya a Eurovisió 2022?

No m’ho esperava. Estic molt contenta pel recolzament que he rebut des d’aleshores. L’agraeixo molt.

¿Tu pensaves en el Benidorm Fest i en Eurovisió quan vas fer el tema?

No. Que hagi sigut elegit no m’ho esperava. És brutal. Sí que és veritat que jo m’he criat en una família cubana molt culta i guai, però sense televisió. Per tant, la cultura televisiva espanyola era poc vista a casa meva, però, per exemple, Rodolfo Chikilicuatre va triomfar a la meva família. Va ser una cosa que vaig ballar moltíssim amb les meves àvies. Jo no em veig com ell, però em va encantar el que va fer. Quan vaig fer el meu primer ‘single’ (‘Septiembre’), que va triomfar en aquell temps, em veia pròxima a ell. Em deia que havia fet música, però que també era humor. Llavors, que de sobte, si ja em veien eurovisiva amb aquella etapa, ara, que estic preparant el meu primer àlbum i que tinc aquesta força en la meva imatge i música, donar un tema a aquest festival del meu àlbum és una cosa que no m’ha costat gens.

¿Com encares aquest mes que queda fins que arribi el moment de pujar a l’escenari a les gales del Benidorm Fest?

Doncs dormint poc pels nervis, però amb moltíssimes ganes, perquè estic aprenent moltíssim perquè cada dia sembla un any i cada dia porto un ‘look’.

¿Tens pensada alguna cosa per a la posada en escena de la teva actuació amb ‘Voy a morir’ al Benidorm Fest?

Hi ha diverses coses pensades, però el que passa és que cal veure si caben per la porta del darrere perquè algunes coses semblen que algunes coses no hi cabran. Llavors, estem veient com ho fem. Potser amb inflables, però no ho sabem.

¿Tens pensat, per exemple, canviar-te de vestuari enmig de l’actuació?

Canviar-me enmig de l’actuació, no, però tenir coses que poden passar a l’escenari sempre. Fins i tot compto amb improvisar a l’escenari.

¿Vens al Benidorm Fest a fer un bon merder?

Sí. Crec que soc una mica ‘punkie’ per a això, però això mola.

¿Quin és el missatge que vols enviar amb ‘Voy a morir’?

La malaltia mental és una cosa que està passant i del que toca parlar-ne. Tots ens sentim malament. No tot són piruletes. És guai que, després d’un gran èxit com ‘Septiembre’, amb una cosa tan sexual , supèrflua i feliç, poder triomfar de nou amb una cosa tan dark. M’encanta. A més, ‘Voy a morir’ no és tan fosca perquè també et fa aixecar. Això és el que vull representar: que puguis estar malament i, tot i així, aixecar-te. La tristesa som tots. És una cançó que marca un abans i un després.

¿Com veus els altres artistes participants al Benidrom Fest? ¿Com és la vostra relació?

És nivell és altíssim. Els adoro. Són molt guais tots i hi ha molta diversitat. Crec que el que guanyi estarà molt content i jo també ho estaré. Sigui qui sigui el que triomfi. No he vingut aquí a guanyar. Crec que la victòria ja la tenim sent aquí amb tota la gent i els mitjans que ens estan recolzant. Això és el que ens fa feliços. Qui més representi Espanya, que vagi a Eurovisió. Ja està. Sigui una persona fent crits amb ‘autotune’ o sigui cantant un folklore. És igual. Tots som aquí.

Notícies relacionades

¿Has pensat de quina forma celebraries la teva victòria al Benidorm Fest si es donés el cas?

No. Si guanyo, em desmaio. Si volgués guanyar, seria per l’orgull LGTBIQ+, per la meva família, pels meus amics i per tota la gent que vol que guanyi. Per ells vull guanyar, però per mi jo he guanyat.