En honor a l’artista

La vida i la trajectòria de Raffaella Carrà es faran documental

El projecte homenatjarà l’artista amb un repàs del seu llegat

La vida i la trajectòria de Raffaella Carrà es faran documental
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Fremantle ha anunciat una nova producció en honor a Raffaella Carrà. La productora de programes com ‘Mask Singer: adivina quién canta’ i ‘Got Talent’ serà la responsable d’un documental sobre l’artista en el qual es recapitularà la seva vida i la seva trajectòria professional. 

La companyia ha confirmat mitjançant un comunicat que ha adquirit els drets que li permeten el desenvolupament d’aquest nou projecte. S’executarà com una coproducció entre les productores italiana i espanyola del grup. 

Aquest documental estarà dirigit per Alessandro de Rita (director del Departament de Documentals de Fremantle a Itàlia), Algerino Marroncelli (director de R+D de Fremantle a Espanya) i Fernando Jerez (director general d’En Cero Coma Producciones). 

Un repàs de la seva vida 

Durant les més de set dècades que va estar en actiu fins a la seva mort, l’actriu, cantant, presentadora i model italiana va aconseguir llaurar-se una carrera sense precedents que la van convertir en tot un símbol d’alliberament i del feminisme.

La seva arrencada professional es va produir el 1965 seguint els passos d’artistes com Gina Lollobrigida, Sophia Loren i Virna Lisi i va firmar un important contracte amb 20th Century Fox que la va convertir en la protagonista de la pel·lícula ‘El coronel Von Ryan’ al costat de Frank Sinatra.

Durant el seu desenvolupament professional va deixar clar que era una dona lliure, apoderada i independent que desafiava els límits fins a convertir-se en la primera dona que va mostrar el melic a la televisió italiana durant la seva participació a Canzoníssima, programa de màxima audiència de RAI. Aquest gest va generar molta polèmica i debat en la societat transalpina.

Notícies relacionades

Només un any després, durant una actuació a la petita pantalla, la televisió italiana va censurar Carrà perquè considerava inapropiada la seva sensual coreografia amb un ballarí. Va ser en aquesta època quan la seva popularitat va créixer a Espanya, a tot Europa i a l’Amèrica Llatina a mesura que la seva reputació com a cantant va continuar creixent gràcies a èxits com ‘Rumore’, ‘Festa’, ‘En el amor todo es empezar’ i ‘Hay que venir al sur’.

Durant el seu apogeu, Carrà també es va atrevir a desafiar l’estatus quo. A través de les seves actuacions i cançons, va ajudar dones de tot el món a tenir més confiança en elles mateixes pel seu cos i sexualitat i va animar el públic a sentir-se lliure per expressar-se. Fins al punt que la diva va arribar a convertir-se en una gran defensora i icona de la comunitat LGBTQ+, reconeguda en el World Pride de Madrid el 2017.