Entrevista YOTELE

Juanma Castaño i Miki Nadal (guanyadors de ‘Masterchef Celebrity’): «Aquesta edició serà la de Verónica Forqué»

Parlem amb els guanyadors de la sisena edició del talent culinari de TVE després d’una decisió sense precedents a la televisió

Juanma Castaño i Miki Nadal (guanyadors de ‘Masterchef Celebrity’): «Aquesta edició serà la de Verónica Forqué»

RTVE

8
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

‘Masterchef Celebrity’ va tancar la seva setena edició fent historia. Per primera vegada el talent culinari de La 1 no va donar la victòria a un concursant, sinó que van ser tots dos els que van aconseguir el premi ‘ex aequo’. Després d’una edició de pulles i bromes entre els dos amics, Juanma Castaño i Miki Nadal van ser coronats com a vencedors i hem pogut parlar amb ells.

¿Com us sentiu amb la fita que heu protagonitzat al guanyar tots dos?

Miki: Ens sentim feliços. Al final de la gala, ell era més feliç per compartir el premi per guanyar-lo només perquè l’altre company o amic es queda sense el seu premi i crec que el que ens el mereixíem tots dos.  

Juanma: Tots dos estem encantats. Veient-ho per la tele és de justícia i sent allà era la sensació de tothom. Va ser un moment inoblidable i únic. Tenim la sensació que som els primers que hem provocat al jurat prendre aquesta decisió tan difícil. Sabíem que la deliberació la tenien molt complicada, però no em vaig imaginar que hi pogués haver una victòria ‘ex aequo’.

Vosaltres ho vau celebrar al moment d’anunciar-vos la decisió, però, ¿hi va haver algun moment en què us vau preguntar si anava de debò que la victòria era compartida?

Juanma: Sí. Aquesta reacció la tens quan primer diuen el teu nom i després el del Miki. Em preguntava què estava passant. Van dir tots dos. Ens vam mirar, ens vam abraçar... Ja vaig notar que anava de debò, però em va semblar una cosa molt estranya. Em vaig preguntar si farien dos premis i què faríem amb la pasta per donar.

Miki: Ha de ser la mateixa sensació que et toqui només un dècim de loteria i al teu amic no perquè se li va oblidar comprar quan vau ser al mateix bar. No obstant, si el compres a mitges, l’alegria la comparteixes. És millor això que presumir davant del company.

¿En quin moment us vau adonar que podíeu guanyar ‘Masterchef Celebrity’?

Juanma: A la semifinal. Quan hi vaig arribar, vaig dir que vinga i que hi havia lluitar fins al final. La prova que vam tenir en divers va ser espectacular. Fins aquell moment, jo estava dient ‘que em facin fora quan ells vulguin’. 

Miki: Jo també. Fins a la semifinal, jo pensava en Belén López i David Bustamante, però després veia cuinar el Juanma i em vaig dir de posar-me les piles. La veritat és que a tots dos ens va sortir bastant bé la prova en divers. Allà vam dir que podíem fer alguna cosa més. 

Feia un temps que l’edició estava gravada. ¿Què ha sigut més difícil? ¿Guardar el secret o...?

Juanma: Guardar el secret. Tenia ganes d’arribar a aquest dia ja per respondre a la gent que em preguntava. He rebut fins i tot amenaces de gent que em deia que o li deia el guanyador o em deixava d’escoltar. T’ho juro. He patit molt. He tingut malsons pensant que se sabia el resultat final. 

Miki: A mi m’ha passat al revés. He disfrutat molt guardant el secret perquè molta gent em deia que on anava jo amb els meus plats. Que jo no podia guanyar. Els deia que no apostessin per mi, i la gent es quedava bastant d’acord. Per a mi, jo deia que ja arribaria el dia. Els feia el mateix el gest d’espera que al Juanma quan em van expulsar amb la Terelu. 

Volia dir si guardar el secret o cuinar en exteriors amb Verónica Forqué.

Miki: Guardar el secret. Cuinar amb Verónica Forqué en exteriors ha sigut una completa delícia. Ha sigut un plaer, un divertiment, una experiència catàrtica de veritat... És que m’ho he passat molt bé. 

¿Però era tal com es veia?

Miki: Sí, és clar.

¿Verónica Forqué era així realment o feia televisió?

Juanma: És així, però només cuinant en exteriors. De manera que aquesta situació no es produirà en res perquè no és així fent la compra ni passejant pel carrer... La Verónica és una persona meravellosa i increïble. Té un cor enorme i és deliciós estar amb ella. Tant de bo fos aquí perquè ens ho passaríem d’allò més bé en aquesta entrevista, però només es posa nerviosa cuinant en exteriors. Com la majoria de gent no cuina en exteriors, podem estar tranquils. No passarà res. Espanya està fora de perill. (Rialles)

Miki: És autèntica i especial. Crec que tinc raó quan vaig dir que aquesta era l’edició de Verónica Forqué. La gent la recordarà. Li preguntarà a qualsevol de nosaltres en quina edició vam estar i respondrem que en la de Verónica Forqué. 

¿Creieu que podia haver guanyat si no s’hagués retirat?

Miki: No ho sé. Bé, seré sincer, no. M’hauria encantat veure-la a la final per veure com ho feia. L’altre finalista, amb quedar-se quiet, ja hauria empatat (rialles).

Juanma: Jo crec que tampoc.  Verónica Forqué cuinant dues hores un menú lliure hauria necessitat el Wizink Center per als estris. (Rialles) Hauria sigut un tema d’espai i logística. L’empresa dels cassons hauria d’haver enviat un tràiler.

¿Com heu portat compaginar la feina amb ‘Masterchef Celebrity’?

Juanma: No treballava ningú (rialles). En el meu cas, difícil perquè jo havia de fer la ràdio cada nit, i la vaig fer cada nit. La COPE em va dir que no tenien cap problema en què participés amb la condició que no faltés perquè els oients volien que a la nit els expliqués el que passava. Vaig rebre molt recolzament per part de la ràdio i pels companys perquè em deixaven dormir, entenien que estava fet pols, arribava una mica més just a les gravacions... Ho vaig passar una mica malament, però gràcies a les vitamines i a dormir els caps de setmana ho vaig aconseguir.

Miki: Quan ens n’anàvem d’exteriors, tenia instal·lat el seu estudi de ràdio particular a l’habitació de l’hotel. Nosaltres vam quedar per prendre una copa per celebrar el final del cuinat i ell estava pencant amb el seu tècnic. En el meu cas, en aquell temps em vaig desentendre una mica de ‘Zapeando’. Deia que hi aniria quan pogués. Normalment, hi anava un o dos dies a la setmana, però l’última setmana no hi vaig ser perquè va ser un desfici, però es va poder compaginar. A més, érem els únics que teníem una altra ocupació alhora.

Juanma, ¿a tu et va tocar compaginar-lo amb tots els esdeveniments esportius que hi va haver aquest estiu?

Juanma: Sí. A mi em va tocar final de LaLiga, final Champions, Eurocopa i van començar els Jocs Olímpics. L’únic més que podria haver passat era que vingués l’NBA a Espanya...

Miki: Es va menjar tots aquests esdeveniments i dues setmanes de les seves vacances. 

Juanma: Va ser intens, però també s’ha de dir que, dia dia, et pots connectar des de qualsevol lloc. És molt més senzill fer ràdio que fa uns anys i és fàcil tenir accés a la informació. Si necessitava veure a la tauleta un diari, i em deixaven veure-ho perquè necessitava veure les notícies del dia, però quadrar això va ser molt més difícil.

Miki, ¿quin percentatge de la victòria li deus a Dabiz Muñoz?

Ell em va ajudar en el menú de la victòria. Se li veu la mà. Li vaig explicar el meu relat, va confeccionar el menú i em va ensenyar a fer-lo. No amb tot el temps que hagués volgut jo, però bé. Com que soc un alumne espavilat de seguida ho vaig entendre. També em va permetre anar al seu restaurant a practicar i veure coses. No amb ell braç a braç perquè té múltiples ocupacions, però el cert és que ha sigut una part molt important d’aquesta victòria.

¿Com heu rebut la bona acollida a la vostra victòria a les xarxes?

Juanma: Crec que pensem que el món de les xarxes i la seva hostilitat és el que passa en el dia a dia, però són dues coses diferents. Al carrer mai he tingut cap problema i em sento una persona normal. El que passa és que en el periodisme esportiu treballem amb un material molt inflamable i sembla que tothom cau amb qualsevol cosa. No t’ha de confondre ni l’afalac ni l’insult. Ni abans em posaven alfombra vermella a tot arreu ni em clavaven pals tota l’estona. És la vida. Un expressa alguna cosa sobre el telèfon i s’ha acabat.

Miki: Tots rebem els atacs de les xarxes socials, però sempre dic el mateix. En una esplanada amb 1.000 persones en silenci s’escolta perfectament el que el trenca per insultar. Hi ha 999 més que estan callades o disfrutant. S’ha de fer una mica de menys de cas als insults que el que es fa als afalacs. 

¿Us ha donat vertigen exposar-vos en un programa com ‘Masterchef Celebrity’?

Juanma: És que com que mentre l’estàs gravant no s’està emetent, realment no ets conscient de la repercussió que tindrà després. És una cosa que queda ficada en un calaix que després ho emeten en uns mesos, i te n’adones després. Crec que això ajuda la naturalitat del format. Que no sàpigues la repercussió que té et fa que afrontis la final amb la mateixa tranquil·litat amb què t’enfrontes al segon programa.

Miki: Si et refereixes a l’exposició sentimental que et vegin plorar, en el fons sí. M’imagino que ens passa igual de ser una mica pudorosos en aquest sentit perquè no estem acostumats a exposar-nos, però si ho fas des de la veritat mai ho veurà malament. Al revés. M’he trobat amb gent a qui li ha caigut bé el Juanma. Els prejudicis et fan veure les persones d’una manera totalment irreal. Quan s’obren una mica, canvien d’opinió.

¿Quina relació teniu ara amb la cuina?

Juanma: Quan va acabar ‘Masterchef Celebrity’, vaig estar com uns dos mesos sense fer res perquè vaig acabar el meu saturat. Ara he tornat a la cuina i estic encantat. Per a mi, entrar a la cuina, buscar receptes i cuinar per als meus m’encanta.

Notícies relacionades

Miki: Jo estic esperant aquell moment. Ara m’estic dedicant més a menjar, però tornaré. Em tocarà per Nadal.

 

Temes:

Masterchef