Entrevista YOTELE

Chicote se’n va de viatge a ‘Fuera del mapa’: «No és un programa d’aventures. Amb Calleja seria el pitjor convidat del món»

El xef surt de la seva zona de confort, els fogons, per emprendre rutes amb famosos amb qui conversa llargament

Chicote se’n va de viatge a ‘Fuera del mapa’: «No és un programa d’aventures. Amb Calleja seria el pitjor convidat del món»

laSexta

2
Es llegeix en minuts
Víctor Santos

Alberto Chicote estrena aquesta nit nou programa a La Sexta, tot i que en aquesta ocasió no té res a veure amb els fogons. Amb ‘Fuera del mapa’ el cuiner surt de la seva «zona de confort» i marxa de ruta per paratges de la nostra geografia juntament amb un convidat famós, amb qui, en ocasions, no l’uneix res.

No obstant, el xef reconeix que quan li van dir de fer ‘Fuera del mapa’ «vaig tardar un segon. O potser van ser dos. Però em va semblar un gran projecte». Malgrat que no té res a veure amb la cuina, «ha sigut molt més confortable que gravar ‘Pesadilla en la cocina’ o ‘¿Te lo vas a comer?’. No haver de demanar explicacions a algú que està cometent un frau alimentari és més confortable que fer-ho», admet.

A ‘Fuera del mapa’ farà el camí a peu i descobrirà llocs recòndits, però sobretot, tindrà «l’oportunitat de conversar tranquil·lament amb els convidats», cosa que per a ell ha sigut «un regal», «una manera de descobrir gent amb qui no havia coincidit mai». Antonio Resines i Mariló Montero seran els seus primers acompanyants, però també passaran pel programa (que compta amb 16 entregues gravades) Ágatha Ruiz de la Prada, Xavier Sardà, Juan del Val, Lorenzo Caprile, Roberto Leal o Ana Guerra. A aquesta última no la coneixia perquè hi havia un «salt generacional» i així l’hi va fer saber: «Perdona, no et conec, no t’he vist. Explica’m què et preocupa». I així és com aconsegueix conèixer els seus convidats, sense necessitat d’anar «a matxet».

Tot i que Chicote pugui semblar a primera vista l’encarregat de traslladar l’esperit de ‘Planeta Calleja’ a La Sexta, ell marca distàncies amb l’espai de l’aventurer: «És veritat que quan tu veus ‘Fuera del mapa’ i veus dues persones que es trobaran en un paratge natural penses en un programa d’aventures, però aquest no és un programa d’aventures. Quan penses que una persona com jo tindrà diferents convidats penses en un programa d’entrevistes, però tampoc és un programa d’entrevistes. No és res d’això i no obstant té una mica de cada cosa».

Notícies relacionades

Per deixar constància que no té a veure amb aventures, Chicote recorda la seva anècdota intentant saltar en tirolina amb Mariló Montero: «Jo no disfruto passant-m’ho malament. No disfruto en un parc d’atraccions. Però si cal tirar-se, doncs un es tira. Quan estava allà vaig descobrir per primera vegada, amb 52 anys que tinc, que el meu cos no feia el que el cap li ordenava. Les cames no responien, em vaig quedar absolutament bloquejat. M’encantaria dir-te “vaig trencar una barrera”, però no vaig poder. Així va ser i així ho expliquem». «Crec que si un dia fes un programa amb Calleja seria el pitjor convidat del món», expressa entre rialles. No obstant, aquest ‘crossover’ amb el rival no serà possible: «Ja saps com funcionen aquestes coses».

Això sí, tot i que no sigui el màxim aventurer del món, «qualsevol que vegi el programa li entraran unes gales boges de posar-se unes botes i recórrer llocs que estan a tocar».