Entrevista YOTELE

Mercedes Milá torna a Movistar+: «Em vaig emocionar quan em vaig asseure al plató perquè és casa meva»

Parlem amb la periodista sobre el seu nou format, en què es retrobarà amb personatges que va entrevistar en el passat

Mercedes Milá torna a Movistar+: «Em vaig emocionar quan em vaig asseure al plató perquè és casa meva»

MOVISTAR +

6
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Mercedes Milá torna aquest dimecres a Movistar+ amb ‘Milá vs. Milá’, el seu nou programa amb Zanskar (‘Planeta Calleja’, ‘Volando voy’, ‘Scott y Milá’). La periodista torna a l’entrevista, gènere que la va convertir en tot un referent del periodisme nacional, i ho fa en un plató de televisió, per retrobar-se amb alguns dels seus entrevistats més emblemàtics, com José María García, Massiel, Manuela Carmena, Lola Herrera, Ramoncín i Serrat per recordar el passat i parlar de la seva evolució en el pla vital i professional en les últimes dècades. YOTELE parla amb Mercedes Milá sobre l’estrena de ‘Milá vs. Milá’ a Movistar+, entre altres temes.

L’any passat, al FesTVal de Vitòria, vas dir a la premsa que als teus companys de Zanskar els encantaven les entrevistes que feies en aquells programes de TVE i Antena 3. ¿Allà ja s’estava preparant aquest format?

Pot ser que sí perquè ells han gaudit moltíssim veient aquelles entrevistes. No ho entenia, però ells s’ho han passat molt bé. Al final, aquest interès ha donat lloc a uns guions molt bons i a buscar aquelles persones entrevistades en l’actualitat.

¿Com va sorgir la idea de ‘Milá vs. Milá’?

La idea la va tenir María Ruiz (directora de Zanskar). Ella va dir un dia que creia que seria un format molt bonic que es barregés l’entrevista de l’ahir amb l’avui. Ens va agradar molt tot i ens vam posar en marxa. També el que va treballar molt a prop i va col·laborar en el format va ser David Moncasi.

David Moncasi també és el director de ‘Milá vs. Milá’.

Sí. Ell també és el director d’aquest format perquè, si per mi fos, seria el director de tots els programes que jo faci fins que em mori. És un ésser humà molt especial. Qualsevol que hagi treballat amb ell t’ho dirà. Mai està enfadat, sempre està de bon humor, sempre li sembla tot possible... És tot el contrari del que, generalment, som els que treballem en televisió. Ell es riu del mort i de qui el vetlla, és bondadós i intel·ligent. ¿Què més vols,?

Amb ‘Milá vs. Milá’ tornes al plató. ¿Ho trobaves a faltar?

Sí que ho trobava a faltar. Quan em vaig asseure al sofà de ‘Milá vs. Milá’, em vaig emocionar perquè t’acull. El plató és casa meva des de fa moltíssim anys, i això ja ho tens per sempre. Vaig sentir que tornava a casa. Vaig estar molt còmoda en aquest sofà. Una de les coses que vaig demanar va ser que posessin una il·luminació suau i llums del meu tiet Miguel Milá, i ho van fer amb tot el carinyo.

¿Què té de bo i de dolent fer un programa que té com a referència les entrevistes que vas fer en el passat als convidats?

La part bona és que et coneixes i, si no t’has enfadat, et fa il·lusió veure’t de nou. La dolenta, precisament perquè et coneixes, és que et veus impedida a fer algunes preguntes que puguin fer mal o fer passar una mala estona al convidat.

Una de les convidades d’aquesta primera temporada de ‘Milá vs. Milá’ és Massiel, i m’ha cridat molt l’atenció com parlàveu de José Sámano, precisament, la vostra exparella. ¿Es pot dir que el programa es va convertir en una espècie d’homenatge a ell?

Però això va sorgir en el directe, mentre estàvem assegudes gravant. Va ser molt bonic. A mi em va agradar moltíssim perquè, no en va, aquest home va ser de les dues. És així. Llavors, això té un material molt bo per parlar.

També has intentat que Massiel es faci Instagram. ¿Ho has aconseguit finalment?

No ho sé. Haig de trucar-li i preguntar-l’hi.

Aquesta temporada està composta per sis entregues, però ¿teniu previst fer una segona temporada?

No ho sé. Això depèn dels nostres caps. Estem pendents del que ens diguin quan s’estreni. Estem preparats perquè ens diguin adeu o perquè en demanin sis més, perquè, a més, és un format que l’únic que té car és el material de TVE, que encareix el producte.

O sigui, que pagueu per les entrevistes

Sí, és clar. Tothom que utilitza l’arxiu documental de TVE paga. Ja n’utilitzis un centímetre, dos metres o trenta, i és car. Llavors, excepte que treballis i produeixi per a la cadena, si ho fas fora, pagues.

En el supòsit que Movistar+ no volgués més entregues, ¿creu que podria encaixar el format a la mateixa TVE?

Doncs sí, és clar. En aquest cas, si ens truquessin, nosaltres encantats.

Si tingués continuïtat, ¿a qui t’agradaria retrobar-te a ‘Milá vs. Milá’?

A tots els que estigui en posició de poder trobar-me, però no te’ls diré. És secret de confessió. Com t’he dit, l’equip de ‘Milá vs. Milá’ estem preparats per continuar fent entrevistes d’aquestes característiques. Tenim les llistes dels uns i dels altres. El que hem de tenir és l’encàrrec de Movistar+. No podem comprometre’ns amb ningú sense saber que el programa agrada i ens en demanaran més.

El teu altre format a Movistar+ és ‘Scott y Milá’. ¿Hi ha intenció de continuar-hi o, fins i tot, compaginar-lo amb ‘Milá vs. Milá’?

No ho sé. No t’ho puc dir perquè, ara, estic completament abocada amb ‘Milá vs. Milá’. És la meva manera de treballar i actuar. Quan això ja estigui en marxa, podré pensar en altres coses.

¿Trobes a faltar Scott en aquesta nova etapa?

Home, és clar. Jo el tindria amb mi tota l’estona assegudet a la moqueta, però no té cap sentit. Així que es queda a casa o se l’emporten a la muntanya perquè disfruti de la natura.

A Vitòria, vas dir a la premsa que «no tindria preu que el rei Joan Carles I fes una entrevista en condicions». En els últims dies, ha sortit un llibre de Laurence Debray que està basat en les converses que ha mantingut amb l’emèrit. ¿Continues pensant que ha de fer una entrevista en condicions?

Clarament, crec que la deu al poble espanyol. Una entrevista sense posar ni una sola condició, feta a Espanya i amb el compromís de parlar fins al final sobre tot el que necessitem saber.

¿Et sembla insuficient que doni la seva versió en aquest llibre?

És que no he llegit el llibre. No sé com és.

Notícies relacionades

Tornant a aquella entrevista dins del marc del FesTVal de Vitòria, recordo que també ens vas dir que «l’entrevista és la màgia del periodisme». Per a tu, ¿què ha de tenir una entrevista perquè sigui bona?

Quan convides algú a la televisió, és perquè té coses per dir. Has de plantejar-te aquesta entrevista perquè sigui un triomf. Perquè sigui així, has d’estar molt informat perquè no t’enganyin. Una vegada que comença l’entrevista i no hi ha intervencions de tercers, has d’observar, preguntar sense por i vigilar els ulls.