A les 22:30 hores
‘¿Te lo vas a comer?’ a La Sexta: Alberto Chicote viatja al Regne Unit per mostrar l’estafa de la ‘Spanish food’
El cuiner descobreix que els productes que es venen als supermercats de Londres amb la paraula «espanyol» a l’etiqueta són un horror

La Sexta emet aquesta nit, a les 22:30 hores, una nova entrega de ‘¿Te lo vas a comer?’. En aquesta ocasió, Chicote viatja al Regne Unit per visitar diversos restaurants i tavernes ‘typical spanish’, amb un resultat desastrós. La gastronomia espanyola està considerada la favorita entre els turistes europeus, només per darrere de la italiana. Els restaurants espanyols i els bars de tapes s’han convertit en un clàssic dels carrers londinencs. ¿Com és i quin lloc ocupa la gastronomia espanyola fora de les nostres fronteres, concretament en una capital de 9 milions d’habitants com és Londres, on les tapes fan furor?, ¿Es pot considerar menjar espanyol el que s’ofereix als restaurants de Londres?, ¿fan malbé el prestigi de la nostra gastronomia les paelles que se serveixen a Anglaterra?
Fent un sondeig pels carrers de la ciutat Chicote descobreix que la gastronomia espanyola per a un londinenc es redueix bàsicament a la paella. Llavors es pregunta, ¿quin tipus de paelles se serveixen a Londres? Per sortir de dubtes, Alberto visita diversos famosos mercats on hi ha diferents parades on es ven paella juntament amb un cuiner espanyol que fa anys que fa autèntica paella valenciana en mercats anglesos. El que hi troba dista molt de la qualitat que hauria de tenir el nostre famós plat.
Notícies relacionadesAlarmat per les paelles que ha provat, Chicote acudeix a Arros QD, el restaurant de tres estrelles Michelín de Quique Da costa a Londres. Allà el seu cap de cuina, Richard de la Cruz, li mostra com es cuina una paella com marquen els cànons i li dona les claus de com hauríem de fer per protegir el bon nom de la nostra gastronomia internacionalment.
Alberto Chicote visita les cuines d’un dels restaurants espanyols que gràcies al reclam «espanyol» omple el seu local gairebé cada nit. El que veu en aquesta cuina el deixa impactat. Mal producte, pèssimes condicions de feina i menjar precuinat és la rutina al restaurant. Però no només es maltracta el nom de la nostra gastronomia als restaurants. L’Alberto descobreix que els productes que es venen als supermercats de Londres amb la paraula «espanyol» a l’etiqueta són un horror. En un tast amb el consultor gastronòmic José Sol es posa les mans al cap quan prova la truita de patates, els supòsits ibèrics o els guisats que un londinenc troba en un supermercat de la ciutat.
- El restaurant preferit de Lamine Yamal
- Gestió hídrica Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- Primera fase Així serà la futura Fira a Montjuïc: inici d’obres el 2026 i arquitectes internacionals i locals
- Investigació oberta Dos detinguts després de la caiguda d’una dona de 26 anys per un balcó del carrer Avenir de Barcelona
- Multimilionari José Elías: «Si no vens, la resta no té sentit»
- Successos Quatre acusats de conducció temerària en concentracions de cotxes a Tarragona
- Lluís Llach: "El primer racisme de l'ésser humà és envers la seva mateixa raça, que és la dona"
- Reunió del Pacte Nacional per a la Justícia La Generalitat planteja donar una bonificació als jutges que escriguin en català
- Caos ferroviari Junts veu el pacte per desconvocar la vaga com el «certificat de defunció del traspàs» de Rodalies
- Primera fase Així serà la futura Fira a Montjuïc: inici d’obres el 2026 i arquitectes internacionals i locals