A les 22:30 hores

‘¿Te lo vas a comer?’ a La Sexta: Alberto Chicote viatja al Regne Unit per mostrar l’estafa de la ‘Spanish food’

El cuiner descobreix que els productes que es venen als supermercats de Londres amb la paraula «espanyol» a l’etiqueta són un horror

‘¿Te lo vas a comer?’ a La Sexta: Alberto Chicote viatja al Regne Unit per mostrar l’estafa de la ‘Spanish food’

ATRESMEDIA TELEVISIÓN

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La Sexta emet aquesta nit, a les 22:30 hores, una nova entrega de ‘¿Te lo vas a comer?’. En aquesta ocasió, Chicote viatja al Regne Unit per visitar diversos restaurants i tavernes ‘typical spanish’, amb un resultat desastrós. La gastronomia espanyola està considerada la favorita entre els turistes europeus, només per darrere de la italiana. Els restaurants espanyols i els bars de tapes s’han convertit en un clàssic dels carrers londinencs. ¿Com és i quin lloc ocupa la gastronomia espanyola fora de les nostres fronteres, concretament en una capital de 9 milions d’habitants com és Londres, on les tapes fan furor?, ¿Es pot considerar menjar espanyol el que s’ofereix als restaurants de Londres?, ¿fan malbé el prestigi de la nostra gastronomia les paelles que se serveixen a Anglaterra?

Fent un sondeig pels carrers de la ciutat Chicote descobreix que la gastronomia espanyola per a un londinenc es redueix bàsicament a la paella. Llavors es pregunta, ¿quin tipus de paelles se serveixen a Londres? Per sortir de dubtes, Alberto visita diversos famosos mercats on hi ha diferents parades on es ven paella juntament amb un cuiner espanyol que fa anys que fa autèntica paella valenciana en mercats anglesos. El que hi troba dista molt de la qualitat que hauria de tenir el nostre famós plat.

Notícies relacionades

Alarmat per les paelles que ha provat, Chicote acudeix a Arros QD, el restaurant de tres estrelles Michelín de Quique Da costa a Londres. Allà el seu cap de cuina, Richard de la Cruz, li mostra com es cuina una paella com marquen els cànons i li dona les claus de com hauríem de fer per protegir el bon nom de la nostra gastronomia internacionalment. 

Alberto Chicote visita les cuines d’un dels restaurants espanyols que gràcies al reclam «espanyol» omple el seu local gairebé cada nit. El que veu en aquesta cuina el deixa impactat. Mal producte, pèssimes condicions de feina i menjar precuinat és la rutina al restaurant. Però no només es maltracta el nom de la nostra gastronomia als restaurants. L’Alberto descobreix que els productes que es venen als supermercats de Londres amb la paraula «espanyol» a l’etiqueta són un horror. En un tast amb el consultor gastronòmic José Sol es posa les mans al cap quan prova la truita de patates, els supòsits ibèrics o els guisats que un londinenc troba en un supermercat de la ciutat.