Entrevista YOTELE

Terelu Campos: ‘Masterchef Celebriy’ és una cura d’humilitat en la teva vida»

Parlem amb la presentadora, Eduardo Navarrete i Vanesa Romero sobre el seu pas pel ‘talent’ culinari de TVE

Terelu Campos: ‘Masterchef Celebriy’ és una cura d’humilitat en la teva vida»

FESTVAL / FLICKR

4
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Les cuines de la sisena edició de ‘Masterchef Celebrity’ obren aquesta nit les seves portes a La 1 de TVE. En aquesta ocasió, entre altres noms, el ‘talent’ comptarà amb la participació de Terelu Campos, Eduardo Navarrete i Vanesa Romero, tres dels 16 aspirants vips que utilitzaran tots els seus dots culinaris per aconseguir el títol de millor cuiner/a ‘celebrity’ del nostre país i amb un premi en metàl·lic de 75.000 euros per a l’ONG que escullin. YOTELE parla amb la presentadora, el dissenyador i l’actriu sobre el seu pas per la nova temporada de ‘Masterchef Celebrity’.

¿Quins balanços feu del vostre pas per ‘Masterchef Celebrity’?

Edu: És una experiència meravellosa perquè hem viscut coses molt guais, però és molt dur. Són moltes hores i hi ha molta exigència i et porta a l’extrem físic i psíquic.

Terelu: Diria que ‘Masterchef’ és una cura d’humilitat en la teva vida. Allà no serveix de res els anys que acumulis de carrera, ja sigui d’actriu, de dissenyador, de periodista, de reporter, d’humorista... Quan arribes et quedes en boles. Creus que tot el bagatge et servirà, i no et serveix de res. Ni tan sols et serveix pensar que en saps una miqueta, de cuinar.

Vanesa: Jo no en tenia ni idea. Hi vaig arribar amb un nivell molt bàsic.

Carmina Barrios ha assegurat que una de les grans sorpreses d’aquesta edició vas ser tu, Terelu.

Terelu: He fet molt bona amistat amb Carmina. Veníem de la mateixa escola de cuina: la que es fa a casa de les mares i àvies. També m’he emportat una sorpresa increïble amb ella, però, al final, crec que ha sigut amb tothom. Me l’estimo, a la meva Carmina. Ella no escriu WhatsApps, parla i envia àudios. Ha sigut la nostra alegria. Té molt de mèrit, perquè l’edat pesa, i molt. És un programa de molt esforç físic. Em trec el barret amb ella.

Edu: A mi em deia «Boja carioca, ¿saps què tocarà avui? ‘Cariers’». Li preguntava què era i em contestava: «Trossets de pollastre embolicat en papers».

¿Vau buscar algú perquè us aconsellés després de rebre la proposta de participar-hi?

Edu: I tant. Jo vaig parlar amb dues muses, Yolanda Ramos i La Terremoto de Alcorcón, per demanar-los consell, però per molt que et diguin, fins que no vius la duresa d’allò...

Terelu: Jo no vaig parlar directament amb ningú, però vaig coincidir amb Flo i Gonzalo Miró abans de saber que m’anaven a trucar per fer la prova. Vam estar una bona estona parlant i allà ja em van dir que em preparés si arribava a entrar-hi. Aquestes paraules no les oblidaré mai.

Vanesa: En el meu cas, jo vaig trucar a Loles, vam estar parlant i em va dir el mateix, que era dur. Però clar, una cosa és el que et diuen i una altra és viure-ho. Quan ho vius, entens que la gent plori, es frustri... Ho entens tot. Ha sigut una experiència increïble.

¿Us heu emocionat molt?

Terelu: Sí, sí. Fins i tot vaig dir: «¡Sisplau, no em gravis!». Hem plorat d’emoció al superar alguna cosa, de ràbia, de vergonya.

Edu: O quan un company se n’ha anat.

En el teu cas, Eduardo, ¿què trobaran els espectadors de tu a ‘Masterchef’?

Edu: Veuran el mateix que van veure en ‘Maestros de la costura’ perquè només tinc una manera de ser, que és aquesta. És molt gamberra, divertida... Si la pregunta va per aquí, no he madurat gens. També veureu molta moda, perquè també he fet vestits.

Terelu: Jo vull dir-li a Edu que m’he apuntat a un curs de tall i confecció per fer ‘Maestros de la costura’.

‘Maestros de la costura’ encara no ha renovat per a una cinquena temporada. ¿Quin missatge enviaries a TVE per convèncer-los perquè el renovin?

Edu: Un programa com ‘Maestros de la costura’ és necessari, perquè ha donat valor a la indústria i, igual com ha passat amb ‘Masterchef’, molta gent a après a cosir. Ha donat visibilitat a la moda espanyola. Si no el renovessin, em faria molta pena.

Terelu: ¿I per què no proposem una barreja d’anònims amb ‘celebritys’?

Edu: Això seria una passada, perquè n’hi ha moltíssims que saben cosir, com per exemple Óscar Higares.

Terelu, a la vostra família, ¿qui cuina millor?

La meva mare no cuina des de fa molts anys, però sempre ha cuinat genial. Jo el que sé ho he après de la meva mare i de la meva àvia. I després de la meva germana, i ella de mi i a la inversa. Hem sigut un cercle. Tenim una mateixa línia i cadascuna hi dona el seu toc.

El fet de guanyar ‘Ven a cenar conmigo: Gurmet Edition’, ¿et va animar per entrar a ‘Masterchef Celebrity’, Terelu?

El vaig gravar com vuit mesos abans que m’arribés la proposta per participar a ‘Mastercher Celebrity’. És que ni ho recordava, no t’enganyaré.

¿A qui recomanaríeu aquesta experiència?

Terelu: A la meva germana Carmen, que cuina millor que jo.

Notícies relacionades

Edu: Jo ho recomanaria a qualsevol dels meus amics, perquè realment és una experiència molt guai. Crec que Susi Caramelo i Candela Peña s’ho passarien pipa a la cuina.

Vanesa: Sí. Perquè, personalment, crec que ‘Masterchef’ m’ha ajudat a adonar-me de moltes coses meves.