Xarxes socials

La crida de Toñi Moreno després del nou terratrèmol a Haití: «La comunitat internacional ha de respondre de veritat»

La presentadora d’‘Un verano de tu vida’ (Canal Sur) també va recordar la seva experiència quan va cobrir l’anterior terratrèmol del 2010

La crida de Toñi Moreno després del nou terratrèmol a Haití: «La comunitat internacional ha de respondre de veritat»
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El nou terratrèmol d’Haití ha sigut un dels temes més destacats de l’actualitat internacional durant els últims dies, i ha generat multitud de reaccions. Una de les més cridaneres ha sigut la de Toñi Moreno, que ha fet una clara crida per ajudar a les víctimes de la catàstrofe al país caribeny: «La comunitat internacional ha de respondre de veritat amb ajudes».

«Vaig estar al terratrèmol d’Haití del 2010 i va ser devastador. Ara es repeteix la catàstrofe sobre un poble que ja no pot aguantar més», va afirmar Toñi Moreno en aquesta publicació penjada al seu compte oficial de Twitter, en què va recordar la seva experiència com a testimoni directe del sisme de fa 11 anys quan va acudir com a reportera del programa ‘75 minutos’ (Canal Sur).

A més de presentar programes com ‘Viva la vida’, ‘Tiene arreglo’, ‘Gente maravillosa’ o ‘Un verano de tu vida’, entre d’altres, Moreno també ha viatjat a diverses zones de conflicte al llarg de la seva trajectòria professional en televisió. Entre altres cobertures, la comunicadora va ser corresponsal de Canal Sur a Kosovo, va cobrir la guerra de l’Afganistan i, fins i tot, va viatjar al cor de l’Ebola a ‘T con T’ (TVE).

Notícies relacionades

«La meva passió és el periodisme i quan va passar allò de l’Ebola me’n vaig anar a l’Àfrica, vaig ser a Haití... jo vull ser allà però ara soc mare i veig les coses d’una altra manera», va afirmar la periodista fa uns mesos. «Cambodja, Bolívia, l’Afganistan, Kosovo, el Vietnam... en tots els meus viatges he buscat la mirada neta d’un nen, i algunes de les seves històries encara em persegueixen com fantasmes que no em deixen dormir. Ara que soc mare em moro fins a l’infinit quan penso que un nen pugui patir. Protegim-los», va afirmar en una publicació penjada en el seu perfil d’Instagram.

Aquest nou terratrèmol de 7,2 graus en l’escala Richter ha fet que Haití torni a viure un nou malson. Dos dies després que es produís, el sisme ja ha deixat més de 1.200 morts, almenys 5.700 ferits i una gran immensitat de danys material al llarg de tota la seva geografia.

Temes:

Haití