Xarxes socials

L’impactant abans i després de les periodistes a l’Afganistan després de l’arribada dels talibans a Kabul

Les professionals destinades al país d’Orient Mitjà han començat a utilitzar ‘vel islàmic’ després de la caiguda de la capital afganesa

L’impactant abans i després de les periodistes a l’Afganistan després de l’arribada dels talibans a Kabul

TWITTER / CLARISSAWARD

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’arribada dels talibans a Kabul i l’evacuació dels cossos diplomàtics i civils estrangers de l’Afganistan ens estan deixant imatges bastant impactants. A més dels vídeos del caos que s’està vivint a l’aeroport, les xarxes socials han compartit el cridaner canvi que han fet les periodistes destinades al país de l’Orient Mitjà en tot just 24 hores davant l’avenç del règim fonamentalista islamista.

Com es pot observar a les captures que es poden veure en aquest tuit, Clarissa Ward i Charlotte Bellis, corresponsals d’importants cadenes de notícies com la CNN i Al Jazeera a l’Afganistan, han començat a utilitzar el ‘vel islàmic’ per realitzar les seves respectius feines des de territori afganès, una cosa que fins fa unes hores no passava.

Notícies relacionades

En el cas de Ward, les xarxes socials també han publicat diversos vídeos dels reportatges que ha fet en les últimes hores en què porta un xador de color negre posat després de l’entrada del règim talibà a Kabul, fet que ha acelarado l’evacuació de diplomàtics i civils del país, a més de generar les escenes de caos i pànics dels afganesos que volen marxar del país.

«Criden “mort als Estats Units”, però alhora semblen amigables... És tot molt estrany», assegura la periodista de la cadena americana, afegint algunes de les exigències que els mateixos talibans li demanen durant les converses que han mantingut: «Em demanen que m’aparti perquè soc dona».

Temes:

Afganistan