¿Possible apocalipsi?

El nou acudit de Matías Prats en directe davant l’onada de calor ‘Lucifer’: «Devem ser a l’avantsala de l’infern»

L’històric conductor de les notícies d’Antena 3 torna a la càrrega amb el seu característic humor davant les inclemències meteorològiques dels últims dies.

El nou acudit de Matías Prats en directe davant l’onada de calor ‘Lucifer’: «Devem ser a l’avantsala de l’infern»

ATRESMEDIA

2
Es llegeix en minuts
Adrián Valiente

Les infernals temperatures que han posat en risc extrem tot el país a causa de l’onada de calor ‘Lucifer’, procedent de l’Àfrica, que fueteja el conjunt de la geografia espanyola des de mitjans d’aquesta setmana, han fet que Matías Prats torni a protagonitzar un dels seus còmics i divertits acudits en el rigorós directe de les notícies de cap de setmana d’Antena 3 del migdia de dissabte 14 d’agost

El prolífic i veterà presentador, que presumeix d’una exitosa i exemplar trajectòria professional al capdavant de la televisió, es posava davant el mapa de la península Ibèrica per descriure el que ell mateix gairebé anticipava i descrivia com una apocalipsi: «Espanta només de veure-ho». 

En to jocós, com acostuma a pronunciar davant l’audiència, el madrileny no va dubtar a exagerar sobre el tema amb els seus característics gestos, comparant les inclemències meteorològiques actuals, en color granat, que tot el país es troba sotmès a «una espècie d’avantsala de l’infern». El cas és que no es queda lluny, perquè realment la pantalla del plató d’Atresmedia no entreveia a penes cap zona de color blau i relegava únicament com a zones segures les illes i el nord del país

Si bé el juliol passat va ser el més calorós des que es tenen registres, es pot dir que el 14 d’agost va ser, sens dubte, un dels dies més durs d’aquesta primera onada de calor de l’estiu, que únicament ha provocat que almenys vuit províncies es trobin en alerta roja, arribant fins als 46 graus durant la jornada vespertina i majoritàriament sense baixar dels 42. Entre les comunitats més afectades es troben Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Aragó.

Notícies relacionades

La informació meteorològica ha cobrat especial rellevància en els informatius de totes les cadenes de televisió nacionals l’última setmana, ha acaparat multitud de titulars i encapçalaments, influïts pels incendis que s’esdevenen en països del Mediterrani, com Itàlia, Grècia i Turquia, on la lluita de les autoritats per sufocar-los encara continua de forma latent, provocant fins i tot víctimes mortals.

Tot i que no és la primera vegada que Prats no deixa passar per alt l’oportunitat de soltar una de les seves facècies en un dels principals temes que se li presenten a l’agenda del dia, el cert és que ‘Lucifer’ no dona treva i el perill davant l’amenaça de nous focs, després dels que han nascut en localitats com Azuébar (Castelló) i Navalacruz (Àvila), és encara una realitat. «Només els que viuen a la costa se salven de l’onada de calor, que està en el seu màxim», interpretava davant el gràfic i les dades ofertes per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).