Especial YOTELE

D’‘¡Hola Raffaella!’ a ‘Salvemos Eurovisión’: els programes televisius més recordats de Raffaella Carrà

La cantant i presentadora va deixar una empremta en els espectadors espanyols amb alguns dels espais que va presentar a TVE i Telecinco

D’‘¡Hola Raffaella!’ a ‘Salvemos Eurovisión’: els programes televisius més recordats de Raffaella Carrà

RTVE

3
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Raffaella Carrà ha mort aquest dilluns als 78 anys per una malaltia que li va ser detectada fa poc. Al llarg dels seus més de 60 anys de trajectòria professional en el món de la música i de la televisió, l’artista italiana es va guanyar el cor de l’audiència d’Espanya i Itàlia amb formats com ‘¡Hola Raffaella!’ o ‘Salvemos Eurovisión’. Repassem els programes més recordats de Raffaella Carrà a la televisió del nostre país.

ha mort aquest dilluns als 78 anysRepassem els programes més recordats de Raffaella Carrà a la televisió del nostre país.‘¡Hola Raffaella!’, el format amb què mig Espanya esperava la seva trucada

Després d’una llarga trajectòria televisiva a Itàlia, el primer programa que Raffaella Carrà va presentar a Espanya va ser ‘¡Hola Raffaella’!. L’espai setmanal emès per La 1 de TVE va estar en antena des del maig 1992 fins al juny de 1994 i comptava amb entrevistes a personatges de rellevància, actuacions en plató i concursos. Loles León, Las Virtudes, Cruz y Raya, Marianico el corto, Pedro Reyes i Moncho Borrajo van ser alguns dels artistes que van formar part de l’equip de col·laboradors habituals. Una de les seccions més recordades va ser la mítica trucada que feia a l’atzar a un espectador, que podia guanyar suculents premis econòmics si contestaven al telèfon i responien amb el títol de l’espai.

‘A las ocho con Raffaella’, el fruit de l’èxit del seu ‘¡Hola Raffaella!’

‘A las ocho con Raffaella’, el fruit de l’èxit del seu ‘¡Hola Raffaella!’Després de conquerir a l’audiència espanyola en el prime time, en la temporada 1993-1994, la cantant italiana va compaginar ‘Hola, Raffaella’ amb ’A las ocho con Raffaella’, un magazín amb jocs, concursos, humor i espectacles que va presentar amb Loles León de dilluns a dijous a les tardes de la cadena pública. De fet, una de les entregues d’aquest format era una espècie d’assaig general del programa setmanal en ‘prime time’.

‘En casa con Raffaella Carrà’: el seu salt de TVE a Telecinco

‘En casa con Raffaella Carrà’: el seu salt de TVE a TelecincoEl 1995, després del final d’‘Hola, Raffaella’ i ‘A las ocho con Raffaella’, Raffaella Carrà va tornar a la televisió del nostre país de la mà de Telecinco amb ‘En casa de Raffaella’. Aquest format tenia algunes reminiscències dels seus anteriors programes, barrejant, novament, l’humor amb els concursos, els jocs i les visites de personatges il·lustres, que també eren entrevistats.

‘Contigo’, la telemarató amb què TVE va intentar ajudar els nens de Nicaragua

Gairebé nou anys després de ‘En casa con Raffaella Carrà’, la telemarató ‘Contigo’ va suposar la breu tornada de l’artista a TVE. L’objectiu d’aquesta telemarató, que va presentar amb Loles León i Ramón García, era aconseguir un gran nombre d’apadrinament de nens per iniciar projectes humanitaris a Nicaragua.

‘Salvemos Eurovisión’, el format que va enviar Rodolfo Chikilicuatre al festival europeu

Raffaella Carrà també ha estat lligada al festival d’Eurovisió al llarg de la seva carrera televisiva com a presentadora. El 2008, Raffaella Carrà va tornar a TVE per conduir ‘Salvemos Eurovisión’, el format en el qual Rodolfo Chikilicuatre (David Fernández) va ser elegit com a representant d’Espanya al festival d’Eurovisió 2008 amb ‘Baila el Chiki-Chiki’. La preselecció només va tenir tres entregues en el que també van participar noms com Coral Segòvia, Guille Milkyway (La casa azul) o Lorena Castell (Lorena C), que van ser elegits a través d’un revolucionari sistema d’elecció a través de MySpace.

Carrà també va presentar els programes previs i posteriors a la gran gala final del festival d’Eurovisió 2008, que es va celebrar a Belgrad, capital de Sèrbia.

L’amfitriona de l’especial pel 60è aniversari de TVE

Notícies relacionades

L’últim programa que Raffaella Carrà va presentar al nostre país va ser ‘60 años juntos’, la gala que TVE va realitzar al Madrid Arena per celebrar les sis dècades d’emissions regulars. Mónica Naranjo, Marta Sánchez, Diana Navarro, l’Índia Martínez, Ruth Lorenzo, Santiago Segura, Carlos Latre, Ernesto Sevilla i Joaquín Reyes, entre d’altres, van protagonitzar els números d’humor i musicals amb l’orquestra simfònica de l’ens d’aquest especial, que va estar produït Gestmusic Banijay.

Bonus 1 | La nit en què Raffaella Carrà va ser la portaveu d’Itàlia en la tornada al festival d’Eurovisió

Com s’ha dit anteriorment, Raffaella Carrà també ha deixat una empremta en el món del festival d’Eurovisió. A més que era la favorita de molts eurofans per presentar la pròxima edició del certamen després de la victòria de Maneskin, l’artista va ser l’encarregada de donar els punts d’Itàlia a la gran final de 2011, any en què Itàlia va tornar a la competició després de 14 anys d’absència.