Jocs Olímpics

La seu de TVE a Catalunya, punt clau en la cobertura de Tòquio-2020

És el segon centre de producció més important de la radiotelevisió pública

La seu de TVE a Catalunya, punt clau en la cobertura de Tòquio-2020
3
Es llegeix en minuts

Tòquio, San Cugat i Torrespaña seran els tres grans centres neuràlgics des d’on RTVE realitzarà tota la cobertura de la cita olímpica. Catalunya és el segon centre de producció en importància de radiotelevisió espanyola, amb 1.761 hores anuals de programes, de les quals 994 són en castellà i 763 en català (257 a La 1, 703 a La 2 i 170 a Canal 24h).

És, a més, la seu dels canals temàtics Teledeporte i Clan i allotja la producció de més d’una trentena de programes. Al centre hi treballen 754 persones, 100 d’elles a Ràdio Nacional d’Espanya i 20 a les unitats informatives de Lleida, Tarragona i Girona.

A Barcelona hi ha set platós, més dos petits estudis de continuïtat per a gravacions puntuals, i tots a ple rendiment de producció. A més, els platós 3 i 4 estan dotats amb tecnologia IP. A Roc Boronat hi ha els estudis de RNE, on es produeixen 5.690 hores anuals. A R4 es fan 3.568 hores en català i 2.121 en castellà.

Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya també fa programació en castellà per a Ràdio Clàssica (1.122 hores), Ràdio 3 (515 hores), Ràdio 5 (542), Ràdio Exterior (45,5) i Ràdio Nacional (1.122 hores).

Sant Cugat, seu de Teledeporte i Clan

Sant Cugat és la seu de Teledeporte, el canal esportiu de TVE. Des d’allà es produeixen diferents continguts, com ‘Objetivo Tokio’, el programa que cobreix l’actualitat de l’esport olímpic espanyol; ‘Rally Dakar’; la producció del senyal internacional de l’Open Tenis Godó i el senyal personalitzat del Mútua Madrid de tennis; la producció del senyal internacional de la Vuelta Ciclista a Espanya i del Mundial de bàdminton, així com programes al voltant de les transmissions internacionals del Mundial i l’Europeu d’handbol, entre molts altres continguts.

A Sant Cugat es produeixen nombrosos programes d’emissió nacional, com ‘Cachitos de hierro y cromo’, amb Virginia Díaz i d’emissió en ‘prime time’; el veterà mític concurs ‘Saber y ganar’, amb Jordi Hurtado; ‘El escarabajo verde’, espai setmanal de medi ambient i naturalesa amb més de 20 anys d’etapa; ‘Para todos La 2’, magazín setmanal centrat en temes socials i de participació ciutadana; ‘¡Qué animal!’, sèrie documental de divulgació científica animal presentada per Evelyn Segura; i ‘80 cm’, programa de senderisme amb Juanjo Pardo. També s’estan produint a Sant Cugat tres capítols de la sèrie ‘Imprescindibles’: Fernando Fernán Gómez, Joan Margarit i Emilia Pardo Bazán.

També s’hi produeixen altres programes d’abast nacional, com ‘El cazador de cerebros’, programa de divulgació científica que busca les ments més brillants amb Pere Estupinyá, ‘Escala humana’, programa de divulgació centrat en l’arquitectura presentat per Nuria Moliner; ‘Deslenguados’, espai sobre llenguatge i comunicació amb Dani Orviz; ‘Página Dos’, magazín divulgatiu sobre literatura amb Oscar López: i ‘Un país mágico’, programa divulgatiu que uneix territori i màgia, amb Miguelillo.

Sant Cugat també és la seu de Clan, el canal infantil i juvenil de RTVE, amb continguts com ‘Lunnis de leyenda’, ‘Aprendemos en Clan’, ‘Club Clan’, ‘Klang’ i Campaña de amistad de la UER.

Notícies relacionades

A més, en aquest centre es produeixen 15 programes en català per a la seva emissió en desconnexió territorial. Es tracta d’‘Obrim fil’, espai setmanal d’anàlisi i debat social amb Xavier Sardá: ‘Cafè d’idees’, magazín d’actualitat presentat per Gemma Nierga; ‘En línia’, magazín d’actualitat social i d’entreteniment que aborda la transformació social i digital del nostre entorn; ‘Desmarcats’, programa diari que repassa l’actualitat esportiva de la jornada des d’un punt de vista diferent; ‘Efecte Collins’, espai de música en viu i entrevistes a petites sales de concerts; i ‘Amor Gastronòmik’, concurs ‘dating’ gastronòmic setmanal.

Completen la llista ‘Punts de vista’, espai setmanal sobre l’actualitat cultural a Catalunya; ‘Noms propis’, programa d’entrevistes en profunditat a personatges destacats de diferents àmbits professionals; ‘La Metro’, espai diari de proximitat centrat en la regió metropolitana de Barcelona; ‘Grans documentals’, els grans documentals de La 2 doblats al català; ‘Perduts en el temps’, docusèrie de cultura i divulgació presentada per Bruno Oro que descobreix llocs abandonats de Catalunya; ‘Aquí parlem’, programa setmanal d’actualitat política, a més de ‘L’informatiu’, espai diari d’informació territorial; ‘El vespre’, programa diari d’actualitat i anàlisi, i la missa.

Temes:

TVE