Amb ‘Zitti e buoni’

Måneskin guanyen el Festival de Sanremo i accepten representar Itàlia a Eurovisió 2021

La banda s’alça amb el triomf a una súper final en què va competir contra Francesca Michielin & Fedez i Ermal Meta

Måneskin guanyen el Festival de Sanremo i accepten representar Itàlia a Eurovisió 2021
1
Es llegeix en minuts

Itàlia ja sap quin artista el representarà a Eurovisió 2021. Måneskin portarà la bandera italiana a la pròxima edició del certamen musical que se celebrarà el pròxim mes de maig a Rotterdam (Països Baixos) després d’acceptar la invitació realitzada per la RAI com a guanyador de la 71a edició del Festival de la Cançó Italiana de Sanremo amb el tema rock ‘Zitti e buoni’ (Calla’t i bé).

La banda va aconseguir el triomf a la súper final a tres del mític festival italià després d’aconseguir el 40,7% dels vots d’un sistema de votació que combinava l’opinió del televot (34%), dels periodistes (33%) i d’un plafó demoscòpic de 300 persones (33%), deixant a Francesca Michielin & Fedez (30,5%) i Ermal Meta (28,8%) com a segon i tercer classificats.

Per ser més exactes, el grup va guanyar principalment gràcies al recolzament dels espectadors italians, ja que va aconseguir el 53,5% dels vots que es van emetre en el televot a tres de l’última ‘serata’ del festival organitzat per la RAI.

Notícies relacionades

La confirmació de Måneskin com a participants d’Eurovisió 2021 va arribar a les xarxes socials de la RAI i a la roda de premsa celebrada després de l’última de les cinc gales d’aquesta edició del tradicional certamen. La banda haurà de realitzar un breu ajustament pel que fa a la durada de la cançó per pujar a l’escenari de Rotterdam, ja que sobrepassa els 3 minuts de durada permesa.

D’aquesta manera i després de descartar la reelecció de Diodato, el que havia de ser el seu representant el 2020, Itàlia tindrà el difícil repte de mantenir el gran nivell que ha tingut al Festival d’Eurovisió durant els últims anys. Abans de la cancel·lació de la passada edició per la pandèmia, a Tel Aviv 2019, Mahmood va aconseguir la 2a posició (472 punts) amb ‘Soldi’, una cançó de les més exitoses de l’esmentada edició.