A ‘Más vale tarde’

Mamen Mendizábal perd la paciència amb Esperanza Aguirre: «Tingui una mica de respecte»

La periodista i l’expresidenta de la Comunitat de Madrid van protagonitzar una entrevista carregada de tensió a La Sexta

Mamen Mendizábal perd la paciència amb Esperanza Aguirre: «Tingui una mica de respecte»
2
Es llegeix en minuts

Després del daltabaix del Partit Popular a Catalunya i l’abandonament de la seva seu a Génova, Mamen Mendizábal va entrevistar aquest dijous a ‘Más vale tarde’ Esperanza Aguirre. La conversa amb l’expresidenta de la Comunitat de Madrid no va resultar gens fàcil per a la periodista, que es va veure enredada en un bucle de queixes i interrupcions.

L’entrevista va començar a torçar-se quan la presentadora li va llançar una pregunta relacionada amb la declaració que farà Luis Bárcenas la setmana vinent sobre la caixa b del PP. «Vostè està investigada...», va començar dient Mendizábal sense poder acabar, ja que Aguirre va defensar que l’extresorer declararà contra ella «per rebre beneficis penitenciaris». «¡Perdoni, estic parlant ara jo!», va exclamar quan la periodista va intentar plantejar la seva pregunta. 

«Si el senyor Bárcenas vol col·laborar amb la justícia ha de dir d’on ha tret els 40,9 milions d’euros que li va dir al jutge que tenia a Suïssa», va apuntar Aguirre, que va tornar a tallar Mendizábal quan li va recordar que l’alcalde de Boadilla i Francisco Granados també la van assenyalar en les seves declaracions davant la justícia. «¡No em faci una llista!», li va etzibar l’entrevistada a la comunicadora, que ja estava començant a perdre la paciència. 

«Tingui una mica de respecte, que és el que estic tenint amb vostè. Si no vol contestar ho entenc, però deixi’m preguntar-li», va demanar Mendizábal mentre Aguirre parlava per sobre d’ella: «El respecte l’ha de tenir vostè amb mi, que soc l’entrevistada». «I jo la que fa preguntes, i no l’he acabat. Entenc que no la vulgui escoltar», va respondre la seva interlocutora. 

Notícies relacionades

Després d’aquesta picabaralla, la presentadora de La Sexta va poder expressar la pregunta: «¿Tenia coneixement de la caixa b del partit? ¿Els fets que es jutgen l’han agafat per sorpresa?». «¿Em farà moltes preguntes seguides perquè no pugui contestar?», va deixar anar Aguirre abans de respondre: «Sobre si jo tenia coneixement de la caixa b, sens dubte que no, perquè crec que no hi havia caixa b»

Més endavant, l’exministra va afirmar que havia pactat parlar d’altres temes amb el programa: «Venia a parlar del tuit de Pablo Echenique i de la postura de Pablo Iglesias». Unes paraules que van ser ràpidament desmentides per Mendizábal. «Teníem tancada aquesta entrevista molt abans que Echenique premés el botó de Twitter. Entenc que no vulgui parlar de la Púnica, és un moment molt incòmode [...], nosaltres no acceptem condicions en aquest sentit», va acabar.