En el debat de La 1

L’enorme bronca de Xavier Sardà i Pilar Rahola: «¿Però què ‘viva España’ ni què punyetes?

Els dos periodistes van protagonitzar l’especial sobre les eleccions catalanes de TVE amb les seves discussions

L’enorme bronca de Xavier Sardà i Pilar Rahola: «¿Però què ‘viva España’ ni què punyetes?
1
Es llegeix en minuts

L’especial de les eleccions catalanes de La 1 va estar marcat pels desacords entre Pilar Rahola i Xavier Sardà amb motiu de l’ajustat resultat entre el bloc independentista i el constitucional. «Seria un fet sense precedents que tu i jo aquesta nit estiguéssim d’acord en alguna cosa», va començar dient Sardà amb sorna al començament del debat sense saber el que vindria poc després.

Tot i que es van anar escalfant durant tota la nit, les espurnes van acabar de saltar quan, amb gairebé tots els vots escrutats, Rahola va expressar que «el més raonable» era la formació d’un govern amb les tres forces independentistes (ERC, Junts i la CUP), tot i que veia molt probables unes segones eleccions a Catalunya. «¡Els independentistes sou els vostres pitjors enemics!», va comentar ell entre rialles.

Va ser llavors quan Rahola es va regirar: «L’únic que queda clar és que l’opció del ‘viva España’ del senyor Xavier Sardà ha perdut les eleccions. I l’opció de la independència ha guanyat. 73 diputats i més d’un 50%. ¿Parlem així? Teniu un superministre fallit. ¿Pot fer govern amb els seus o ha de fer meravelles?», es va preguntar.

Notícies relacionades

Sardà no va passar per alt la pulla i va respondre: «¿Amb això de ‘viva España’ vols dir que soc un fatxa?». Davant el visible enuig del col·laborador, ella responia: «No, clar que no. Mai has sigut un fatxa». «Doncs quan ho dius, ho dius com un eufemisme», va replicar ell. «¡Ho dic com em dona la gana! No ets fatxa, ets un demòcrata i, a més, de tant en tant, amic», va dir ella en un to més conciliador, tot i que Sardà no va dubtar a mostrar el seu cabreig i va elevar el to: «Llavors, ¿què ‘viva España’, ni què punyetes? Hi ha molts espanyols que no estan pel ‘viva España’, que som gent de tolerància i de convivència».

«Doncs hi ha molts espanyols que són de tolerància i convivència que estan a favor d’un referèndum», va insistir Rahola. I Sardà li tornava el dard: «Això de ‘visca Catalunya’, però la teva Catalunya, només la teva Catalunya». «A la teva Espanya jo tampoc hi cabo», va criticar la periodista abans de tancar l’assumpte.

Temes:

Pilar Rahola