A ‘Salvados’

Gonzo posa en dificultats Iglesias pel preu de la llum: «¿Per què no han fet res?»

Gonzo posa en dificultats Iglesias pel preu de la llum: «¿Per què no han fet res?»
2
Es llegeix en minuts

Pablo Iglesias va ser el primer convidat de l’any a ‘Salvados’. El programa que presenta Gonzo es va dirigir fins al despatx del vicepresident del Govern per mantenir una conversa sobre els temes de més actualitat. La pujada del preu de la llum en va ser un, i va ser precisament en el que més van acabar xocant el presentador i el polític.

Gonzoho va tenir complicat perquè el d’Unides Podem respongués clarament a aquesta qüestió: «¿Se’ls va passar fer alguna cosa després que en un sol dia pugés l’electricitat un 27%?». Iglesias, responsable dels afers socials, va respondre: «Ens agradaria tenir una empresa pública d’energia, però això el PSOE no ho vol». «El sistema de generació de preus és una presa de pèl indecent». «Tenim un acord de Govern que diu que cal abaixar la factura», va afegir Iglesias.

Tot i que va reconèixer que «és la nostra obligació posar-nos les piles», Gonzo no es va quedar satisfet i va insistir: «Però han tingut un any. Vostès fa un any que estan en el Govern. ¿Per què no han fet res durant un any per prevenir aquesta situació?». «Intentem fer tot el possible. Quan ho fem ens diuen que per què discutim dins del Govern, amb la mala imatge que dona», va expressar el vicepresident.

Però Gonzo va tornar a insistir: «¿Per què no se n’abaixa l’IVA, que això sí que depèn del Govern?». «Perquè només tenim 35 diputats», va dir Iglesias, que malgrat tot va assegurar que pressionaran dins del Govern perquè això tiri endavant». «¿Durant un any en la vicepresidència social no s’ha pogut fer res perquè no continuï pasant el que passa a la Cañada Real?», va repreguntar l’entrevistador. «No parem d’intentar-ho, però amb les competències que tenim és difícil. No tinc competències per a això», va dir Iglesias.

Notícies relacionades

El presentador de l’espai no es va donar per vençut: «Però si és el ministre d’Afers Socials...». Un molest Pablo Iglesias va respondre: «Però els serveis socials estan transferits a les comunitats autònomes. Nosaltres donem els diners perquè ho gestionin, fem pressió mediàtica, ho convertim un tema del que parli tothom per poder intervenir».

«Vostè és vicepresident social i la situació que es viu feia mesos que se sabia que passaria», va afegir una altra vegada Gonzo. Iglesias va assegurar que durant aquest temps «no hem parat de pressionar». «¿Un vicepresident no pot fer res mes que pressionar»?, es va preguntar el conductor, que es va trobar amb una altra excusa: «Si no tens competència, el que pots fer és pressionar, jo no puc obligar Ayuso a fer el que hauria de fer».

Temes:

Salvados