A ‘Al rojo vivo’

El dard de Ferreras al govern per la pujada de la llum en plena onada de fred

El dard de Ferreras al govern per la pujada de la llum en plena onada de fred
1
Es llegeix en minuts

‘Al rojo vivo’ va parlar ahir de la pujada del 27% que les companyies elèctriques han implementat en el preu de la llum quan el país passa una onada de fred i gran part de la Península ha patit les conseqüències del ‘Filomena’. El programa va comptar amb Miguel Sebastián, exministre d’Indústria de Zapatero, per explicar aquesta pujada que Antonio García Ferreras també va valorar.

El presentador aprofitava que es parlava del tema per llançar una crítica al govern, ja que el PSOE i Podem van criticar la pujada en el preu de la factura quan va governar Mariano Rajoy. «El Govern de coalició PSOE-Unides Podem va dir tantes coses quan la llum pujava amb el PP...» .

Notícies relacionades

Ferreras va recordar que l’actual govern «acusava l’Executiu del PP de ser el màxim responsable, de ser pràcticament còmplice d’un saqueig. Ara puja la llum i Teresa Ribera diu que són uns pocs euros». «Jo vaig patir la demagògia amb la pujada de la llum», va dir Sebastián durant la seva intervenció en el programa.

«El primer que cal dir, que mai es diu, és que no s’ha produït cap apagada de la llum i això cal posar-ho en relleu. Una apagada de la llum en aquestes circumstàncies és dramàtica», va expressar Sebastián, que va parlar de «costos regulats»: «El preu del mercat s’ha disparat pel que ha passat a Àsia. Com que aquí no hi han entrat les renovables, hi ha hagut poca energia renovable i s’ha recorregut al gas, que ha marcat aquest preu», va apuntar l’exministre, que creu que aquesta pujada és «puntual».