Cantant líric

Naida Abanovich, que cantava pel carrer, guanya ‘La Voz Senior’ a l’equip de Bustamante

Naida Abanovich, que cantava pel carrer, guanya ‘La Voz Senior’ a l’equip de Bustamante
1
Es llegeix en minuts

Antena 3 va emetre ahir la final de ‘La Voz Senior’, una entrega que es va gravar després del confinament, a diferència de la resta de gales. A l’últim programa van arribar els cantants Juana Zamora i Fernando Demon de l’equip de Pastora Soler, mentre que Nico Fioole i Emi Bonilla van arribar amb Orozco. Per la seva part, l’equip de Bustamante estava integrat per Naida Abanovich i Fernando Liben, mentre que el de Rosana comptava amb Los Tres Aries i Mingo Fernández.

Van ser els ‘coaches’ els que es van haver de decantar per un component de cada equip per arribar a la batalla final, i van resultar vencedors d’aquests duels Naida, Fernando, Nico i Mingo. Finalment l’audiència va elegir que la guanyadora fos Naida, que va cantar novament líric, en concret la cançó ‘Ebben N’Andro Lontana’.

Naida, de l’equip de Bustamante, va celebrar la victòria després d’haver revelat en el programa una dura història de superació: aquesta cantant, que no té televisor ni havia vist el programa, vivia a Baku (Azerbaidjan) amb el seu marit i els seus fills i cantava òpera a l’Auditori Nacional del país fins a principis dels 90. El 1991, la guerra entre cristians i musulmans va obligar la família a fugir del país i refugiar-se a Minsk, ciutat natal de Naida, que va començar a fer classes de cant per sostenir la seva família.

Notícies relacionades

El 2003, la mort del seu marit i l’atur dels seus fills forcen Naida a emigrar a les Balears per treballar com a netejadora. A Palma de Mallorca va estar sis mesos sense papers i, una vegada regularitzada, coneix un cantant de carrer africà i decideix seguir els seus passos. Des del 2005, Naida canta cada dia arrossegant el seu altaveu de 13 kg pel centre històric de la ciutat. Tot i que l’artista va reconèixer que és dur cantar al carrer, també veu la part positiva que els passejants puguin veure el seu talent i sorprendre’s.

 

Temes:

La Voz