ENTREVISTA YOTELE

Parlem amb Laura Pausini, després de guanyar ‘La voz’ amb Kelly: «Potser el meu temps en els ‘talents’ s’ha acabat»

La cantant ens explica com se sent després de la final del ‘talent’ musical, a més d’altres qüestions, com els seus pròxims projectes musicals i el seu pas pel Festival de Sanremo

Parlem amb Laura Pausini, després de guanyar ‘La voz’ amb Kelly: «Potser el meu temps en els ‘talents’ s’ha acabat»
7
Es llegeix en minuts

Laura Pausini també ha guanyat la segona edició de ‘La voz’ en Antena 3. Després dela victòria de Kelly, integrant del seu equip, a la gran final de divendres passat, la cantant italiana va tornar a vèncer en un ‘talent’ musical després de la seva experiència ambPol Granchen l’última temporada de ‘Factor X’ (Telecinco) al nostre país.YOTELE parla amb Laura Pausini sobre aquest nou triomf a ‘La voz’, entre altres temes, com els seus futurs projectes musicals. ¿Com et sents al guanyar aquesta edició de ‘La voz’ amb Kelly? 

Estic contenta per ell i també per mi, perquè ‘La voz’ d’Espanya era l’únic ‘talent show’ que no havia guanyat fins ara. La seva arribada va revolucionar els meus plans, que eren lluitar a totes perquè Paula pogués guanyar, però no tenia ni idea que ell tornaria amb aquesta força, determinació i amb aquesta veu. Em vaig quedar enamoradíssima de la seva veu i la seva manera de ser. A partir d’aquí, vaig lluitar pels dos de la mateixa manera i vaig voler deixar l’elecció final en mans del públic. ¡Quina satisfacció!

¿Com descriuries la veu de Kelly?

És capaç de fer vibrar milers de persones. Quan va arribar en les audicions ens va conquerir per la seva energia més que per la seva veu. Al sortir del programa, ens vam quedar sense conèixer els colors que tenia. Al tornar hem conegut les seves capacitats, les seves octaves vocals, que li permeten mostrar un talent vocal. Increïble. 

¿Què creus que ha fet guanyador Kelly?

Les seves ganes de no rendir-se i de fer-ho tot amb un somriure. La determinació, la disciplina, la capacitat d’escoltar consells, perquè passant del reggae, gènere que els dos adorem, al pop, R&B... El públic ha trobat una veu impactant, que amb l’estil reggae no pots explicar gaire bé amb el timbre que ell té.

Aquest és el segon programa de talents que guanyes a Espanya com a ‘coach’ o mentora, ja que amb Pol Granch també vas vèncer a ‘Factor X’. ¿Et consideres un amulet per a ells? ¿Què et sembla l’evolució que Pol ha tingut?

Crec que quan accepto ser ‘coach’ ho faig amb la intenció de formar un grup d’artistes que m’agraden, i per això no hi ha una versió de mi callada. Si m’agraden, lluito fins a la mort perquè ells llueixin com crec que es mereixen. Pol és l’artista més actual que he trobat entre els 7 ‘talent’ que he fet aquests 7 anys entre Espanya, Mèxic i Amèrica del Nord. Catapultar un jove no és fàcil en l’actualitat, però tampoc és impossible, i el treball que s’ha de fer després d’haver guanyat és fonamental. Amb Pol vam anar a buscar immediatament un mànager que a mi m’encantava, però ell no s’hi sentia còmode, i vam canviar després perquè no es reconeixia en el repertori que inicialment li agradava, perquè no era exactament el que ell volia. M’encanta la seva determinació artística i la seva bogeria. Ara està treballant amb MOW Management, agència que considero un equip increïble (Alejandro Sanz i Pastora Soler)

Un artista no pot pensar que sigui suficient guanyar un concurs, tot i que és un moment importantíssim en la vida i en la carrera. És important que els nois que venen als ‘talent’ sàpiguen que hi ha molta feina, i és una tasca complexa, perquè la part artística és la principal, però també cal pensar en milers de coses al voltant. També cal tenir la sort de trobar persones justes per a tu i, sobretot, cal saber que una carrera no es pot fer sol, tot i que la gent escolta i jutja només l’artista.

¿Creus que serà possible veure’t com a ‘coach¡ en la pròxima edició de ‘La voz’?

No t’amago que m’ho estic pensant perquè allà hi ha una família que em fa sentir molt bé, molt contenta i molt lliure, però jo he fet dues edicions de ‘La voz’ a Espanya i Mèxic, i n’he guanyat una a cada país; una altra de ‘Factor X’ a Espanya, que també vaig guanyar, i dues més de ‘La Banda’ a Amèrica del Nord amb Alejandro Sanz i Ricky Martín, en què vaig formar CNCO, que té molt èxit al món. A l’haver guanyat aquesta vegada he pensat que potser el meu temps en els ‘talent’ s’ha acabat perquè no sé si és just participar després que hagi guanyat.

Vull pensar-m’ho. Tinc propostes des del Brasil, França i Itàlia, però no ho sé. Per mi, fer un ‘talent’ significa viure concentrada en això, i jo em sento a punt per escriure i gravar un nou disc que, tant de bo, pugui sortir l’any que ve, fer una nova gira mundial... Així que, realment, no tindria el temps per dedicar-li... Serà l’edat (riure), però crec que només soc capaç de fer una cosa alhora. 

En aquesta edició de ‘La voz’ ens ha sorprès amb moltes expressions espanyoles que en l’actualitat utilitzem molt. ¿N’has après moltes en aquests mesos?

Soc la italiana més espanyola, després de la meva adorada Raffaella Carrá, així que no vaig poder viure a Espanya sense tenir una llista de dites de puta mare (rialles).

Canviant de tema, ¿com has viscut aquesta pandèmia? ¿Has aprofitat aquesta aturada per compondre i gravar nova música?

Tenia i volia començar al febrer, després de les ultimes gravacions de ‘La voz’ d’Espanya, però a finals de febrer va arribar la Covid a Itàlia i milers de coses emocionals i quotidianes van canviar en mi. Qui té fills sap del que estic parlant. Així que vaig parar. Espero començar a escriure una altra vegada aviat, mentrestant tinc la sort d’haver recollit 520 noves cançons escrites per autors i cantautors de tot el món. Després de Nadal començaré a escoltar-ho tot.

¿Veurem pròximament un nou disc teu?

Ho espero. El meu desig seria trobar prou cançons per formar un disc amb un concepte. Estimo els discos que diuen alguna cosa. Soc afortunada d’escriure o trobar cançons així. M’agradaria que sortís a finals del 2021.

 El 1993, vas guanyar el Festival de Sanremo amb ‘La solitudine’ (La solitud) en la categoria de Nuove Proposte (noves propostes/talents), ¿et vindria de gust tornar, i fins i tot representar Itàlia a Eurovisió? ¿Hi ha possibilitats que succeeixi?

Quan jo vaig guanyar el 1993, Eurovisió no era coneguda, i va ser una llàstima perquè m’hauria encantat participar-hi aleshores.

Fa uns quants anys em van preguntar per presentar-la, però no vaig poder perquè estava de gira. La història de Kelly a ‘La voz’ ens ha demostrat que tot pot canviar. Els nostres projectes poden tenir un camí impredictible... Així que veurem el que el meu destí em farà conèixer.

Fa uns dies, França va guanyar el Festival d’Eurovisió júnior amb una nena anomenada Valentina. És curiós perquè ella assegura que li encanta cantar les teves cançons perquè la seva mare és una gran fan teva.

La segueixo des de fa uns quants anys. Ella va participar a ‘La voz kids’ a França amb la version italiana de la meva cançó ‘Entre tú y mil mares’. L’adoro. 

¿Què sent una artista com tu quan veu que uneix moltes generacions de multitud de països?

Notícies relacionades

No sé si tu has anat a veure cap concert meu, però t’asseguro que el més bonic del mateix concert ho veig jo des de l’escenari: hi ha infants, nois, mares i pares, pares i pares, avis, hi ha gent de tots els colors i sexes, dones que es fan petons, homes que tenen els fills a coll... És una casa gegant on la llibertat de ser qui som és la joia. Estimo el meu públic. És la meva gent, és la meva mentalitat... Som tants, però, en realitat, un sol. 

 

Temes:

Antena 3 La Voz