A LES 21.25 HORES

‘Salvados’ a La Sexta: Gonzo analitza aquesta nit les connexions de Vox amb la ultradreta mundial

El periodista es desplaçarà a una convenció internacional a Roma en què grups d’extrema dreta comparteixen experiències i dissenyen estratègies polítiques

‘Salvados’ a La Sexta: Gonzo analitza aquesta nit les connexions de Vox amb la ultradreta mundial
1
Es llegeix en minuts

La Sexta emet aquesta nit, a les 21.25 hores,una nova entrega de ‘Salvados’. En aquesta ocasió, l’espai presentat per Gonzo analitzarà el bon moment que la ultradreta viu en l’actualitat. Consolidada políticament a França, Itàlia o Polònia, entre d’altres, va irrompre amb força a Espanya de la mà de Vox. Actualment té 52 diputats al Congrés i, en l’àmbit autonòmic, condiciona les polítiques a Madrid, Andalusia i Múrcia.

¿És casual aquest auge? ¿què tenen en comú amb Donald Trump? ¿quines connexions té Vox a nivell internacional amb aquests moviments ultraconservadors? ¿els han ajudat amb les seves tàctiques? ¿com es financen? 

Notícies relacionades

L’equip de ‘Salvados’ respondrà a aquestes preguntes en un programa especial, ‘La gran familia de Vox’, en què es descobriran les connexions del partit de Santiago Abascal a nivell mundial. Una de les parades de ‘Salvados’ és a Roma, on Gonzo va a una convenció internacional en què grups d’extrema dreta comparteixen experiències i dissenyen estratègies polítiques. Allà, el periodista gallec parla amb alguns dels assistents, comMarion Maréchal Le Pen, del Front Nacional francès,o Hermann Tersch, periodista i eurodiputat de Vox.

Un altre dels aspectes que tractarà Gonzo és el del maneig per part d’aquests moviments de les xarxes socials, en què sovint grups ultres marquen l’agenda política a través de la difusió de mentides i ‘fake news’. Precisament les xarxes socials van ser el germen dels ‘escraches’ de grups ultres que van patir les famílies deJosé Luis Ábalos, ministre de Transport, iIrene Montero, ministra d’Igualtat. Tots dos explicaran a Gonzo com van viure aquests ‘escraches’ i si coneixen qui hi havia darrere aquestes manifestacions.