DOL EN EL MÓN DE LA CULTURA

Pau Donés mor als 53 anys a causa del càncer que patia

El cantant de Jarabe de Palo sorprenia fa uns dies publicant un disc inèdit del grup que per a molts va sonar a comiat

Donés anuncia que dejará los escenarios en 2018.

Donés anuncia que dejará los escenarios en 2018. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Pau Donés ha mort als 53 anys. El cantant de Jarabe de Palo estava lluitant des del 2015 contra un càncer que desgraciadament no ha aconseguit superar. Aquesta mateixa setmana el grup anunciava la seva tornada a la música amb la publicació d’un nou treball musical, ‘Tragas o escupes’.

pau-dones-muere / periodico

El nou disc del grup arribava després que Pau Donés es retirés el 2019 de la música. Ja llavors va avisar: «Adeu, però fins després. No sé ni quan, ni com ni de quina manera, però tornarem», va escriure el cantant, que sorprenia tothom fa uns dies amb el videoclip del single ‘Eso que tú me das’, en el qual apareixia visiblement més prim.

Notícies relacionades

«‘Eso que tú me das es mucho más de lo que pido. Todo lo que me das es lo que ahora necesito. Eso que tú me das, no creo lo tenga merecido, por todo lo que das te estaré siempre agradecido. Así que gracias por estar, por tu amistad y tu compañía’», deia la lletra d’aquest últim treball. 

Donés sempre va mostrar públicament la seva malaltia i va demanar que es desestigmatitzés: «Jo mai havia anat al metge, i va ser una cagada. Un dia, de sobte, em sentia molt cansat. Llavors hi vaig anar i em van diagnosticar càncer de còlon. I només 40 dies després, em van trobar 14 protuberàncies al fetge», va dir en una entrevista a ‘El hormiguero’ el 2018, en què afegia: «Jo tinc càncer i el tindré tota la vida. En algun moment tornarà i, quan ho faci, tornarem a tractar-lo. És una malaltia crònica contra la qual no lluito, sinó que hi convisc».

Temes:

Pau Donés