ANÀLISI YOTELE

'Aruser@s', en el seu millor moment: bat rècord històric a La Sexta i ja supera La 1

El programa d'Alfonso Arús acumula a l'abril una mitjana del 12,5%, la seva millor quota de pantalla fins ara

aruseros

aruseros

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Aruser@s’, el format liderat per Alfonso Arús a la franja despertador de La Sexta, arriba aquest dilluns a la xifra de 350 programes amb un balanç més que positiu. Des de l’inici de les seves emissions el setembre del 2018 i fins a l’actualitat, ha aconseguit duplicar els seus resultats i aixecar una franja que fins aleshores passava completament desapercebuda a la cadena verda. 

Durant el mes abril, ‘Aruser@s’ ha continuat sumant adeptes. Superada la primera quinzena, l’espai assoleix els 500.000 espectadors de mitjana i acumula un 12,5% de quota de pantalla, el seu millor resultat històric fins ara. D’aquesta forma, es consolida com un dels espais preferits pels espectadors per mantenir-se informats i entretinguts en la franja matinal, on s’acosta cada vegada més a ‘Espejo público’. La seva emissió més vista correspon al divendres 3 d’abril, quan va captar l’atenció de 558.000 persones

Des que va començar l’any, el programa ha anat consolidant la seva tendència a l’alça. El gener el va tancar amb una mitjana del 10,6% de quota de pantalla i 269.000 espectadors, millorant 1,8 punts respecte al mateix mes de l’any anterior, mentre que al febrer va assolir l’11,7% de ‘share’, amb 288.000 fidels (+0,8 en comparació amb el segon mes del 2019). Al març el creixement va ser més notable, ja que va superar la barrera dels 400.000 espectadors, malgrat caure fins a un 10,9%. 

‘Aruser@s’, líder a Catalunya

Es pot recordar que la crisi del coronavirus ha disparat el consum televisiu i, per tant, molts programes han aconseguit millorar els seus índexs d’audiència. Si bé ‘Aruser@s’ també s’ha vist beneficiat per aquestes circumstàncies, el seu cas no es tracta d’una cosa puntual, ja que ha mantingut una corba ascendent des de l’inici de les emissions

Notícies relacionades

I és que si tenim en compte els resultats globals de la temporada 2019/2020, l’espai capitanejat per Arús supera La 1 en estricta competència (11% contra 10,6%). A més, respecte a la seva primera temporada, quan encara tenia com a nom ‘Arusitys’, ha experimentat una pujada de gairebé 2 punts. Destaca especialment entre el públic jove, on es col·loca com a segona opció (10,2%) per darrere d’‘El programa de Ana Rosa’ (13,8%)

Per regions, ‘Aruser@s’ ha aconseguit el lideratge a Catalunya, on acumula una quota de pantalla del 14,2%. Un resultat que li serveix per superar folgadament Telecinco, Antena 3, La 1 i Cuatro (12,8%, 9,6%, 6,2% i 3,7%, respectivament). També compta amb un gran seguiment en altres comunitats autònomes, com València (13,7%), Aragó (13,6%), Múrcia (13%) i Castella i Lleó (13%), on se situa com la segona oferta més vista. 

Temes:

Alfonso Arús