ENTREVISTA YOTELE

Alberto Chicote presenta 'Auténticos': «Hi ha un canvi d'entorn, no té res a veure amb els meus altres programes»

El cuiner ajudarà a aconseguir les metes d'un grup de nois amb discapacitat en la seva nova aventura televisiva

autenticos

autenticos

5
Es llegeix en minuts
Franc Recio

Aquesta nit arriba l’estrena d’‘Auténticos’, el nou programa de laSexta en el qual descobrirem la història de 12 persones amb discapacitat intel·lectual que lluitaran per aconseguir el seu somni. Ho faran acompanyats d’Alberto Chicote, que es posa al capdavant d’aquest projecte després de triomfar en televisió amb ‘Pesadilla en la cocina’ i ‘¿Te lo vas a comer?’ i de fer història a les campanades d’Antena 3 al costat de Cristina Pedroche.

Parlem amb el presentador de l’espai per saber com seran les històries i els protagonistes d’aquest nou format, com ha sigut posar-se al capdavant i a quin repte s’ha enfrontat amb aquest canvi de registre.

¿Quin tipus d’històries coneixerem cada setmana a ‘Auténticos’?

‘Auténticos’ ens explica la història d’unes persones que tenen un somni i estan disposats a fer el que sigui necessari per aconseguir-lo. A més, totes elles tenen alguna discapacitat. Crec que és important assenyalar que són unes persones que estan disposats a fer una feina, un esforç i un desenvolupament per poder aconseguir aquest somni que fins ara se’ls ha escapat. Nosaltres el que fem és acompanyar-los, ajudar-los i facilitar-los d’alguna forma la consecució d’aquest somni que ells volen aconseguir.

A més de conduir el programa, ¿quin paper has desenvolupat dins d’aquestes històries? ¿Com t’has involucrat en els somnis dels protagonistes? 

Faig de facilitador, intento ajudar-los en el que jo pugui perquè aconsegueixin aquest somni. Per exemple, en el programa d’aquesta nit, l’Alejandro és un dels protagonistes i vol ser cuiner. A ell puc ajudar-lo personalment. Si vol treballar amb algun cuiner de renom espanyol puc ajudar-lo a incrementar el seu nivell, que es pugui enfrontar a proves de treballar... Puc ajudar-lo, però no ho puc fer per ell. Això va així.

En altres mons allunyats de la cuina, ¿com has pogut donar-los un cop de mà?

En casos en els quals no els puc fer-ho personalment, el que puc fer és intentar buscar algú, una persona o institució que el pugui ajudar. Al final, sempre és aconseguir que aquesta consecució del somni que tenen es pugui, almenys, intentar fer realitat.

És un tipus de format diferent del que has fet fins ara que suposa un canvi de registre, ¿com has viscut aquesta nova aventura?

Jo ho he viscut com un canvi d’entorn. I és que al cap i a la fi soc jo, no sé fer d’un altre, però l’entorn en el qual et trobes és molt diferent. Diferent del to de denúncia de ‘¿Te lo vas a comer?’, de pressió de ‘Pesadilla en la cocina’ o de jurat a ‘Top chef’. No té res a veure. Un es comporta d’una manera diferent.

Malgrat aquest canvi d’entorn, t’hi has atrevit. ¿Què et va portar a acceptar el projecte? 

El projecte des del principi em va semblar apassionant i per això el vaig acceptar. Soc molt fan de l’esforç, de la feina, de la constància, de la determinació i això tenia molt a veure amb ‘Auténticos’.

¿Podríem dir que vas veure reflectits els teus valors en aquestes històries? 

És clar. A mi aquest esforç i aquesta constància són coses que m’emocionen i vaig pensar que seria molt bo poder compartir-ho en un programa.

Actualment està en emissió a laSexta ‘Pesadilla en la cocina’, ¿quina valoració fas d’aquesta setena temporada? 

La veritat és que molt bona. Està funcionant de meravella. Els programes estan sent formidables i l’acceptació del públic també. Així que només puc dir més. Farem temporada 8.

Sobre el futur de ‘¿Te lo vas a comer?’, ¿quan et tornarem a veure al capdavant del programa?

Ara estem immersos en la gravació de la tercera temporada. De les emissions és una cosa que ja no depèn de mi.

Fa diversos anys que va acabar ‘Top chef’, ¿et tornaries a posar a la pell de jurat en el format? ¿Creus que hauria de tornar el programa? 

Això és una cosa que ha de decidir la cadena. Si a mi em proposen tornar a recuperar el projecte, n’estaria encantat. M’ho vaig passar molt bé i em sembla que és un grandíssim programa. Però com moltes altres coses. La cadena sempre m’ha mimat molt, m’ha ofert projectes que em venien molt de gust i que han funcionat de meravella i la veritat que tinc plena confiança en les seves decisions sobre els programes que podem fer. Si al seu dia es va decidir que no s’havia de fer més, benvingut sigui. El dia que vulguin tornar a fer-lo, si és que és així, benvingut sigui també. Amb el pas del temps crec que es veu reflectit en els fets. Tots els formats que hem comès junts han sigut d’èxit i això em fa tenir confiança cega en el que la cadena decideixi per mi.

Un èxit que s’ha vist reflectit en les campanades junt amb Cristina Pedroche, ¿com has viscut aquesta quarta vegada al seu costat i la teva sisena vegada en televisió?

Sisè any participant i compartint amb milions de persones aquest moment tan màgic que és per a tothom el de la sortida de l’any i l’entrada en el següent. Aquest any a més hem obtingut unes dades d’audiència molt, molt destacables. Fer campanades és una cosa que a mi em sembla meravellosa.

¿Com vas reaccionar davant d’aquesta dada històrica d’audiència?

Quan vaig veure que ens havíem quedat a una dècima de Televisió Espanyola, quan són ells que tradicionalment tenen dades més altes en aquesta cita, és una gran alegria perquè veus que la teva feina ha sigut seguida per un gran nombre de persones.

Notícies relacionades

Per últim, Alberto, ¿quins altres projectes tens sobre la taula? ¿Què tens al cap després d’‘Auténticos’?

Ara mateix estem gravant ‘¿Te lo vas a comer?’ i quan acabem gravem ‘Pesadilla en la cocina’. Després me n’aniré de vacances, perquè des del setembre no he parat, i si tot va bé i ‘Auténticos’ funciona, que estic convençut que serà un èxit, continuarem treballant junts. En el meu horitzó el que hi ha hagut sempre és aprofitar totes les oportunitats possibles, treballar el millor que pugui i tirar endavant.