'WILD FRANK'

Frank Cuesta aborda el debat sobre el llop ibèric en un nou especial de DMAX

L'herpetòleg es posa al capdavant de 'Wild Frank: Caza', on parlarà amb la filla de Félix Rodríguez de la Fuente

wild-frank-lobos-prensa 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Frank Cuesta torna a DMAX aquest diumenge 12 de maig, a les 21:30 hores, amb l’especial ‘Wild Frank: Caza’,en el qual el presentador abordarà el debat entorn de l’augment de la població del llop ibèric a Espanya. Un escenari que ha generat una complexa situació que divideix ramaders, animalistes i gestors públics sobre la necessitat de protegir-lo o permetre’n la caça per controlar aquest creixement.

La imatge del llop es va transformar completament quan Félix Rodríguez de la Fuente i un grup de conservacionistes van aconseguir, a través de la divulgació mediàtica, canviar la mentalitat dels espanyols respecte a aquesta espècie, tal com recorda la cadena en una nota de premsa. El llop ibèric va passar de ser un animal que calia erradicar a convertir-se en un animal cinegètic que s’havia de protegir i controlar.

Com a resultat del canvi en la mentalitat dels espanyols i la regulació sobre l’animal, la població de llops no ha parat d’incrementar-se al nostre país, una cosa que ha acabat provocant greus problemes als ramaders, que denuncien l’amenaça que el llop suposa per al seu bestiar.

Frank Cuesta parla amb la filla de Félix Rodríguez de la Fuente

Notícies relacionades

En un programa dedicat al llop resulta inevitable al·ludir la figura de Félix Rodríguez de la Fuente. El seu llegat ha quedat en mans de la seva filla Odile, que Frank visita a la seva casa a Chiloeches (Guadalajara) perquè li expliqui quines són les claus per conservar-lo.

“Des del món urbà es té una imatge molt Walt Disney del llop. Una de les grans tasques que va fer el meu pare és que va dignificar el món animal i el que hem de fer és treballar amb la gent que pateix danys. El que fa falta és donar suport a la gent i entendre la realitat d’un ramader”, considera Odile Rodríguez de la Fuente, que també expressa el seu rebuig del tipus de caça que es practica contra els llops perquè “aconsegueix un concepte de quotes. S’estan caçant llops on no estan causant problemes”.