Primers canvis

Begoña Alegría, nomenada nova directora d'informatius de TVE

La recentment designada administradora de RTVE, Rosa María Mateo, ha nomenat la periodista, que substituirà José Antonio Álvarez Gundín

begoa

begoa

1
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

Primer canvi a TVE des de la recent designació de Rosa María Mateo com a administradora de RTVE. Begoña Alegría ha sigut nomenada nova directora dels serveis informatius de l’ens públic en substitució de José Antonio Álvarez Gundín, que al seu torn va arribar en substitució de Julio Somoano.

Segons informa la periodista Vanesa Rodríguez a Vertele, des de la redacciós’hauria instat Mateo a fer visibles les primeres modificacions quant a llocs de responsabilitat es refereix. Alegría havia sigut adjunta a la direcció de nacional en l’època de Fran Llorente, així com adjunta a la direcció nacional amb Somoano, no obstant Gundín la va cessar quan va arribar al càrrec el 2014.

Begoña Alegría és actualment redactora de l’espai d’entrevistes amb polítics ‘Parlamento’ i el seu nomenament serà votat en un referèndum no vinculant que prepara el Consell d’Informatius i pel qual ja van haver de passar els predecessors en el càrrec, amb l’obtenció majorment d’una resposta negativa per part dels votants.

Notícies relacionades

Després que el Congrés dels Diputats aconseguís divendres passat nomenarRosa María Mateo com a administradora única provisional de RTVE, la veterana periodista va prometre ahir a la tarda el càrrec en un acte institucional en el qual van ser presents també la presidenta del Congrés, Ana Pastor, diverses ministres del Govern de Pedro Sánchez i els membres de la comissió mixta parlamentària de RTVE.

"Vull fer una nova RTVE de la qual tots els ciutadans puguin sentir-se orgullosos, independentment de les seves opinions polítiques i de les seves creences religioses", va assenyalar Mateo durant la seva intervenció. La històrica professional de la casa arriba amb la intenció de, tal com va subratllar, perseguir un somni: "Aconseguir una radiotelevisió pública plural i independent". "Hem de fer-ho perquè així ho estableix la llei, però sobretot, per convicció".