Troba el teu habitatge a barcelona

Les ‘tiny homes’: s’instal·len a Espanya i costen des de 33.000 euros

Les ‘tiny homes’: s’instal·len a Espanya i costen des de 33.000 euros

Noma house

2
Es llegeix en minuts

La moda de les minicases va començar als Estats Units fa més d’una dècada. Allà, aviat es va popularitzar el conegut com ‘Tiny House Movement’ (el moviment de la casa diminuta, en anglès), que suma ja milers i milers d’adeptes.

Aquest curiós fenomen, el de preferir cases minúscules per viure, va ser vist en un primer moment com una excentricitat o una absurda moda passatgera per la societat nord-americana, però ja ha inspirat diversos ‘reality shows’. Ni dos ni tres. Fins a mitja dotzena de programes han espremut el ‘boom’ de les construccions minúscules. Els més populars són ‘Buscadores de minicasas’, ‘Minicasas sobre ruedas’, ‘Minicasas Luxury’ i ‘Quiero mi minicasa’.

Molt més barates

A Espanya, el fenomen està cada vegada prenent més acceptació. El fet que el temps de construcció sigui menor que en el cas d’una vivenda convencional fa que siguin molt més econòmiques i que es plantegin com una opció perfecta per a segones residències, sobretot, ara que estan pujant les hipoteques per l’augment dels tipus d’interès.

Les empreses que construeixen cases prefabricades o minicases són moltes, des de les que es poden trobar a Aliexpress des d’11.000 euros fins a les cabanes prefabricades que construeix Onarc.

Entre 33.000 i 66.000 euros

Una de les empreses que més temps fa que està en aquest sector de les ‘tiny house’ és Noma House, que fabrica vivendes els preus de les quals oscil·len entre els 33.000 i els 60.000 euros, en funció del model i disseny.

Tania González, una de les cofundadores d’aquesta empresa catalana, explica al portal immobiliari Idealista que en els últims temps l’interès per aquest tipus de cases s’ha vist incrementat en un 30%.

Un mes o un mes i mig

La construcció dura al voltant d’un mes o un mes i mig «si el disseny és més complex», i la demanda ha crescut des dels joves fins a grups de més edat, fins a tal punt que compta amb «llista d’espera de vuit mesos», comenta González.

Notícies relacionades

En el cas d’aquesta empresa, les cases «s’entreguen totalment acabades, clau en mà», afirma una de les seves cofundadores. Entre altres comoditats, s’inclou una «cuina completa amb forn, vitroceràmica, campana, bany complet amb plat de dutxa, moble de lavabo i vàter». A més, aquestes vivendes «estan totalment preparades per connectar-se a la xarxa o es poden configurar perquè siguin autosuficients», afegeix.

Normativa concreta

Cal tenir en compte que cada comunitat autònoma i cada ajuntament té una normativa concreta quant a la construcció de vivendes, per això és necessari consultar amb les administracions públiques locals per assegurar-se de si és possible construir-se’n una o no.