Troba el teu habitatge a barcelona

Cabanes sostenibles

Una empresa participada per l’amo de Mercadona inverteix en cases prefabricades que es venen per menys de 40.000 euros

Una empresa participada per l’amo de Mercadona inverteix en cases prefabricades que es venen per menys de 40.000 euros

Óscar Artes

1
Es llegeix en minuts

El problema de l’alt preu de la vivenda i dels lloguers s’ha evidenciat amb la pandèmia de covid. El confinament ha fet que moltes persones prefereixin allunyar-se de les grans ciutats i traslladar-se a viure al camp, sobretot amb la proliferació del teletreball.

A més, el sector de la construcció és un dels grans responsables de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Per pal·liar els efectes d’aquestes emissions, i també per abaratir costos, molts ciutadans opten per les vivendes prefabricades. No només són més barates, sinó que també tenen menys impacte ambiental. I si és una casa prefabricada ecològica, encara millor.

Muntatge in situ

Les vivendes prefabricades són cases que s’elaboren en un taller o nau i es munten al mateix lloc on s’ubicarà, però tota ella està prèviament prefabricada.

I és per aquest ‘boom’ pel qual proliferen les empreses que es dediquen a la construcció d’aquestes cases. Una d’aquestes és Onarc, una jove empresa valenciana que forma part de Lanzadera, la iniciativa per impulsar negocis i ‘start-ups’ de Juan Roig, el fundador i president de Mercadona.

Vivenda sostenible

Notícies relacionades

Onarc aposta per la vivenda sostenible i eficient. El seu primer disseny, Liten, és una cabana de fusta que pot utilitzar-se per al turisme rural, però que també pot servir com a refugi o annex a una vivenda principal. El seu preu parteix de 39.000 euros, que suposen uns 24 metres quadrats distribuïts en un dormitori doble, cuina i bany, però que no inclou ni transport ni muntatge.

A més, Liten es pot personalitzar tant en distribució com en revestiment d’interiors. I per descomptat compta amb panells solars al sostre per proveir-se d’energia.