Troba el teu habitatge a barcelona

llar

Trucs per refrescar casa teva sense aire condicionat

aire-acondicionado

aire-acondicionado

1
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de l’estiu  fan la seva aparició, també, les temudes onades de calor. Les temperatures pugen de manera incontrolada i la sensació de calor es fa insuportable. Tot i que molts ciutadans recorren a l’aire condicionat per refrescar-se, d’altres opten per prescindir d’aquest tipus d’aparells o simplement no en tenen. Per això, en aquesta època de l’any res millor que conèixer una sèrie de trucs per refrescar casa teva.

Abaixar les persianes

El principal truc perquè la calor no es coli a cada racó de casa teva és abaixar les persianes en les hores en què el sol pica més. El millor és ventilar la casa a primera hora o a última hora del dia, els moments en què es pot aprofitar l’aire més fresc.

Corrents naturals d’aire

Un altre truc casolà per refrescar les cases és recórrer als corrents naturals d’aire. Obrir completament les finestres per les quals surt l’aire i només una mica aquelles per les quals entra. D’aquesta manera, aconseguiràs un efecte refrescant a casa teva.

Redueix l’ús de llums i electrodomèstics

Els electrodomèstics són alts condensadors de calor. Aparells com el rentaplats, la rentadora, l’assecadora o la planxa, entre d’altres, generen altes temperatures. Per això és recomanable no utilitzar-los, en la mesura que sigui possible, o reduir-ne el consum almenys en les hores centrals del dia, que és quan fa més calor.

El mateix passa amb la il·luminació artificial de les cases. Evita encendre els llums de casa, tret que sigui estrictament necessari.

Plantes d’interior i exterior

Notícies relacionades

La col·locació, per exemple, de plantes enfiladisses a les parets les protegirà de la incidència directa del sol. D’aquesta manera, aquest tipus de plantes d’exterior t’ajudaran a mantenir la casa més fresca.

Pel que fa a les plantes d’interior, les més indicades per refrescar les llars són aquelles de fulla verda i gran mida.